БСП ще продължи да убеждава коалиционните си партньори от Има

...
БСП ще продължи да убеждава коалиционните си партньори от Има
Коментари Харесай

Нинова: Няма да отстъпим за оръжието за Украйна и Македония

БСП ще продължи да убеждава съдружните си сътрудници от " ИТН " и " Продължаваме промяната " да отдръпват претендентите си за гуверньор на Българска народна банка и да се предложи друга единна кандидатура. Това съобщи ръководителят на социалистическата партия Конелия Нинова след съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия. По думите й шефът на Българска народна банка не би трябвало да е народен представител, а човек с огромен опит.

Вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия регистрира три съществени казуса - връзките с Република Северна Македония, въпросът за даване на оръжия за Украйна и изборът на гуверньор на Българска народна банка.

Нинова преповтори позицията на социалистите по отношение на даването на оръжия за Украйна.

" Българска социалистическа партия се афишира изрично срещу износа на оръжия за Украйна. Няма по-голяма полезност от мира и няма по какъв начин да искаш мир, когато снабдяваш някого с оръжие. Няма да дадем и 1 глас в тази посока. " - сподели тя.

Председателят на Българска социалистическа партия препотвърди и позицията на партията за Република Северна Македония - договарянията за Европейски Съюз да стартира единствено след осъществяване на контракта да добросъседство с България като посочи, че социалистите няма да позволен по никакъв метод смяна в тази позиция.

По думите на Корнелия Нинова още от на следващия ден са нужни незабавни стъпки към актуализация на бюджета. По калкулации на Българска социалистическа партия сред 2 и 3 милиарда лв. са нужни за разнообразни политики като налагане на таван на цените на енергоносителите и на някои храни, диференциално Данък добавена стойност за следените артикули и облагане на свлъхпечалбите на енергоносителите.

Според нея е належащо преизчисляване на пенсиите. Нинова дефинира като груба неистина изказванията на ГЕРБ, че държавното управление е протегнало ръка на сребърния фонд.

Националният съвет на Българска социалистическа партия оцени позитивна резултатите от първите 100 дни на ръководство и даде висока оценка на министрите си.

Социалистите регистрираха два триумфа: Министерски съвет съумя да преведе страната през най-тежките зимни месеци сполучливо, макар няколкото кризи; приемането на бюджета, в който са увеличени обществените вложения, а една трета от разноските на страната са ориентирани към обществени политики.

Според Българска социалистическа партия държавното управление има три значими задания - Приключване на управническата стратегия и на законодателна стратегия и подготовка още от на следващия ден на актуализация на бюджета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР