БСП ще продължи да полага усилия, за да убеди коалиционните

...
БСП ще продължи да полага усилия, за да убеди коалиционните
Коментари Харесай

БСП предлага да се изтеглят и двете кандидатури за управител на БНБ

БСП ще продължи да поставя старания, с цел да убеди съдружните си сътрудници от „ ИТН “ и „ Продължаваме промяната “ да отдръпват претендентите си за гуверньор на Българска народна банка и да се предложи единна кандидатура. Това съобщи ръководителят на социалистическата партия Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия, на което партията даде оценка за първите 100 дни ръководство на държавното управление и за работата на излъчените от партията министри.

„ Много преди да се нажежат толкоз пристрастеностите ние сме декларирали нашата позиция, че шефът на Българската национална банка не би трябвало да е излъчен от политически партии в Народното събрание и да е народен представител. Това би трябвало да е специалист, почитан от всички, с неоспорим интернационален опит и престиж ”, съобщи водачът на левицата.

Заедно с избора на гуверньор на Българска народна банка, вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия регистрира още два  основни казуса – оръжията за Украйна и присъединението на Северна Македония към Европейския съюз.

„ БСБ изрично се афишира срещу износа на оръжие, муниции и артикули и технологии с двойна приложимост за Украйна. Освен, че за нас това значи ангажиране на България във войната, това е и ценностен избор. Виждам, че постоянно ни предизвикат, че не вършим верният ценностен избор. Няма по-висша полезност от мира и няма по какъв начин да желаеме мир, когато доставяме някоя от страните с оръжия за война. Всяко ново оръжие значи нови ранени и нови убити “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

„ Ние желаеме войната да спре, да стартират договаряния и да се възстановяват връзките – освен районните там, само че и в Европа и света, тъй като те много се утежниха вследствие на войната и глобите. Няма да дадем и един глас или автограф върху документ, който съставлява експорт на оръжия и муниции за Украйна “, добави тя.

Нинова сподели, че Националния съвет на Българска социалистическа партия е препотвърдил позицията на партията за Република Северна Македония, че пускане на развой за присъединение на сливане на страната към Европейския съюз може да стартира единствено след осъществяване на двустранния контракт с България и с отчитане на нашия народен интерес.

Лидерът на Българска социалистическа партия регистрира и два триумфа за първите 100 дни на ръководство

„ Двата триумфа - държавното управление съумя да преведе страната в най-тежките зимни месеци сполучливо посредством наложения мораториум, с обезщетенията и поддръжката за бизнеса, с мярката 60/40. Кабинетът организира и борба с опитите да се спекулира с цените. Осигури обществена поддръжка за обществено слаби и енергийно небогати. Вторият неоспорим триумф е приемането на Бюджет 2022, макар другите отзиви сред съдружните сътрудници, ние приехме бюджет с два съществени акцента ”, изясни Нинова.

Според Българска социалистическа партия държавното управление има и три значими задания - Приключване на управническата стратегия и на законодателна стратегия и подготовка още от на следващия ден на актуализация на бюджета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР