БСП ще преговаря с Продължаваме промяната за правителство в рамките

...
БСП ще преговаря с Продължаваме промяната за правителство в рамките
Коментари Харесай

БСП няма да участва в правителство с ГЕРБ или ДПС

Българска социалистическа партия ще договаря с " Продължаваме промяната " за държавно управление в границите на този парламент, реши Националният съвет на партията в неделя.

" Получихме мандат да водим договаряния за сформиране на държавно управление в границите на този парламент, в случай че първата политическа мощ - " Продължаваме промяната " ни поканят, да не участваме в държавно управление в което вземат участие ГЕРБ и Движение за права и свободи и да не поддържаме мандат, в случай че бъде връчен на ГЕРБ или Движение за права и свободи ", съобщи след края на шестчасовото съвещание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е вицепремиер и министър на стопанската система в кабинета на Кирил Петков.

Четири са краткосрочните задания , с които Българска социалистическа партия потегля към договарянията с " Продължаваме промяната ", посочи Нинова: " първата - поддръжка на актуализацията на бюджета, втората - приемане на законите за Плана за възобновяване и резистентност, третата - промените и планова подготвеност, които са належащо с цел да влезе проекта действително в деяние и четвърта - подготовка на Бюджет 2023 година, с цел да можем да подготвим и страната и хората за сложните есенни и зимни месеци, които ни чакат ".

Сред дълготрайните политики Българска социалистическа партия ще работи за обществени промени, опазване на здравето, стопанска система и продължение на борбата за правосъдна промяна.

Изрично записахме да продължим борбата за правосъдна промяна и битката с модела " ГЕРБ ", с който като партия от дълго време водим борба, посочи водачът на Българска социалистическа партия. Ще отидем при Политическа партия с нашите предпочитани политики, по-късно ще приказваме за министерства, за позиции и други, добави още Нинова.

На въпрос дали в новите червени линии е добавено и настояването за възобновяване на договарянията с " Газпром ", Нинова уточни, че позицията на Българска социалистическа партия е ясна. " Случилото се бе неточност. Българският бизнес има потребност от на ниска цена газ. Тази наша позиция не се е трансформирала ", съобщи тя. Това обаче не е написано като ново изискване за договаряния.

По-рано в неделя министър председателят Кирил Петков изрази паника, че че едно бъдещо служебно държавно управление може да върне България към " Газпром ".

В началото на юни вицепремиерът и финансов министър Асен Василев съобщи, че след приключването на настоящия контракт в края на 2022 година

Националният съвет на Българска социалистическа партия е сложил висока оценка на четиримата министри от левицата в съдружното държавно управление.

Премиерът Кирил Петков се чака да подаде, 27 юни, откакто държавното управление му остана в малцинство след напускането на " ИТН " (ИТН) и предходната седмица.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР