БСП ще предложи промени в Кодекса за социално осигуряване, които

...
БСП ще предложи промени в Кодекса за социално осигуряване, които
Коментари Харесай

БСП иска да направи филм за загиналите в Кербала и да подсигури близките им

БСП ще предложи промени в Кодекса за обществено обезпечаване, които да подкрепят родителите на починалите по време на военни задачи, като се изравнят правата им с правата на тези, починали при произшествия у нас. Това заяви водачът на левицата Корнелия Нинова след среща с близки на починали военнослужещи, в това число на жертвите от 2003 година в Кербала, заяви Агенция " Фокус ".

Предложението за законодателни промени ще бъде импортирано през януари 2018 година, добави Нинова. Пред околните на бойците тя пое и още нялколко уговорката - за издигането на паметна плоча на починалите по време на военни задачи и за снимането на филм за атентата в Кербала.

" Утре се навършват 14 години от гибелта на 13 военни в Ирак. Срещнахме се с родители, съпруги, деца на нашите бойци. Имат нашата респект. Тези хора не желаят нищо, с изключение на почитание и респект. Чувстват, че децата им са забравени. Срещнахме се с тях, с цел да им засвидетелстваме едно почитание и че обществото няма да ги не помни ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

" Ще преиздадем книгата " Обречени на дълга ". В нея се разказва биографията на тези момчета и героизмът им ", разяснява Нинова. Тя разясни, че хората са изразили предпочитание да бъде направена паметна плоча за починалите в Ирак, която желаят да бъде в столицата. " Да е на хубаво, централно място. Когато други военни отпътуват на задачи, да минават оттова, да слагат цветя за сътрудниците и тогава да потеглят ", уточни тя.

Нинова се ангажира още Българска социалистическа партия да направи документален филм за починалите български военнослужещи в Ирак и даде обещание, че ще беседва с представителя на партията, журналиста Елена Йончева, да го направи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР