БСП ще предложи на Има такъв народ, Демократична България и

...
БСП ще предложи на Има такъв народ, Демократична България и
Коментари Харесай

БСП ще търси обединение за общи предложения по актуализацията на бюджета

БСП ще предложи на " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се, БГ! Ние идваме! " да създадат среща, на която да бъдат разисквани общи цели и оферти по актуализацията на бюджета, както и по-кратки периоди сред първо и второ четене, тъй че да се подсигурява актуализацията на бюджета за 2021 година Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на среща със синдикатите, предава Българска телеграфна агенция. 

Нинова чака от всички партии отговорно държание, с цел да може страната и хората да се оправят с наближаващите рецесии.

" Срещата би трябвало да е допустимо най-скоро, а общите цели е належащо да са обезпечени с подписите на народните представители ", счита Корнелия Нинова. 

Синдикати и работодатели бяха безапелационни, че актуализацията е наложителна, че предложенията на служебното държавно управление може и да не са най-хубавите, само че са близки до оптималното, което може да се реализира в актуалната обстановка. За тях неприемането на актуализацията е най-страшното, което сега може да се случи. 

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов съобщи, че е сърдит и отчаян от демонстрацията на тотална безнаказаност във връзка с ориста на страната, от това, че " политически джуджета " се пробват да приказват от името на хората, нещо, което даже синдикати и работодатели не си разрешават, макар че имат по-голямото морално право да го създадат. Той поздрави Българска социалистическа партия за куража и отговорността на партията в обстановка, която наподобява обречена. 

По отношение на пенсиите, стана известно, че Българска социалистическа партия считат предлагането на партията за преизчисляване на пенсиите за по-справедливо от позиция на понижаване на ножицата сред старите и новите пенсии, само че поддържат и предлагането на служебното държавно управление за увеличение на тежестта на година застрахователен стаж. По думите на Георги Гьоков от Българска социалистическа партия, най-добре е композиция от двете, само че едва ли има опция бюджетът да поеме това на този стадий. 

Преобладаващата позиция на синдикати и работодатели за минималната пенсия е, че тя би трябвало да се добавя до линията на беднотия през общественото подкрепяне, както предлага служебното държавно управление, само че Димитър Манолов акцентира, че обществото не би трябвало да се обърква с неверни послания и да се разделят хората - минималната пенсия е заслужена, тъй като е за стаж и възраст, тя не е несправедливо заплащане. 

Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " изиска да бъде натрапен таван на цената на PCR-тестовете, като акцентира, че българите са платили от джоба си 122 милиона лв. за проби. Тя прикани Българска социалистическа партия да поддържа предлагането на служебния кабинет за пенсиите и да се опита да не допусне множеството оферти да пропилеят силата за смяна на прихода на възрастните хора, която има сега.

" Десет години не се говореше за преизчисляване въобще, в идващ мандат също няма да се приказва -направете го в този момент ", съобщи Григорова. 

Икономистът от КНСБ Любослав Костов изиска 36 милиона лв. за " Автомагистрали Черно море " за изплащането на приключения труд на служащите, които, по думите му, не би трябвало да стават заложници на други проблеми. 

Работодателите намират актуализацията за незабавна, поради нуждата от поддръжка за бизнеса и служащите. Те цитираха и последните данни на Национален статистически институт, че общият индикатор на бизнес климата понижава с 2.3 пункта по отношение на предходния месец, което демонстрира утежняване на средата и нужда от държавна поддръжка. Увеличават се и освободените от работа за сметка на почналите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР