БСП ще поканят всички партии от 48-ото НС, за да

...
БСП ще поканят всички партии от 48-ото НС, за да
Коментари Харесай

Нинова: Парите за F-16 и грипени да отидат за социални помощи

Българска социалистическа партия ще поканят всички партии от 48-ото Народно събрание, с цел да реализиран единодушие какво сред първо и второ четене да се усъвършенства в бюджет 2023 година Това разгласи водачът на алените Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

Българска социалистическа партия са пресметнали какъв брой ще коства всяка една мярка в и от кое място ще дойдат средствата. " Оставят си малки врати (служебният кабинет) за вложение на капиталови планове ", разкри Нинова и добави, че вместо средствата за грипените могат да отидат в областта на обществената политика.

В момента сме в тежка икономическа и обществена рецесия, като би трябвало да се подредят целите, упорстват социалистите.
 Заради парламентарната рецесия сме изгубили 10 млн. $ от F-16
Заради парламентарната рецесия сме изгубили 10 млн. $ от F-16

Специална сметка ще пази средствата за рационализация

Според Нинова парите за обществените пакети ще дойдат от утвърждения нов капиталов разход за за 2030 година и решението да се купят 10 самолета " Грипен ". Вместо самолети, ще дадем помощ на хората. Със сигурност българската войска би трябвало да се модернизира и ние сме дали своят вот за тази рационализация, само че в този миг за нас е доста по-важно да подкрепим хората и приходите им, разяснява още тя.

Внесени са над 40 законопроекта в Народно събрание, всяка парламентарна група си е внесла предложенията. Не е работа на служебния кабинет да дава оценка дали ще се получи партийни наддаване или не, само че е ред на политиците да потвърдят, че Народното събрание е мястото, където се разисква и приема бюджет. Между първо и второ четене би трябвало да се поддържа народът, безапелационна бе Нинова.

Тя ще сложи въпроса и на председателки съвет в Народното събрание. Социалистите не могат да одобряват предлагането на служебния кабинет, не желаят да рискуват предизборно наддаване, само че желаят отговорно държавническо отношение - това значи сред първо и второ четене да се одобри обществен пакет.
 Нинова се ядоса - служебният кабинет ни обричал на апетит и мраз
Нинова се ядоса - служебният кабинет ни обричал на апетит и мраз

Лидерът на Българска социалистическа партия скочи против решението за удължение на бюджета

Българска социалистическа партия ще поддържа всички законопроекти по Плана за възобновяване и резистентност.

Социалистите са обезпокоени в обстановката към приемането на бюджет 2023 година Президентът разгласи, че ще даде задоволително време на партиите и Народно събрание да одобряват най-важните закони и законите по Плана за възобновяване и резистентност, базира се Нинова на думи на президента.

Тя обаче се възмути, че служебният кабинет на президента внесъл което на процедура съставлява заледяване на приходите при увеличени цени. Грижа на социалистите остават работещите, бедните, младите фамилии, възрастните хора и уязвимите групи. Затова Българска социалистическа партия упорстват да се прегледат техните претенции - увеличение на минималната работна заплата, да има определение за енергийна беднотия, да има таван за цевните на енергоносителите в две цени, безвъзмездни учебници и медикаменти за деца и други Подобни политики и дейности се подхващат в целия Европейски Съюз и нито една страна не си разрешава да замрази разноските при тежките условия като инфлация и зимата, която се задава, уточни Нинова.

Нинова прикани в този момент предлагането на служебния кабинет да бъде признато, само че сред първо и второ четене да се създадат оферти, за " да помогнем на народа си, само че и да не рискуваме да приемем популистки бюджет на база предизборни обещания ".

Именно поради това социалистите желаят да беседват с всички парламентарни групи и да се обединят към най-хубавите оферти.
 През октомври бюджетът мина на алено
През октомври бюджетът мина на алено

Дупката е за 20 млн. лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР