БСП ще поиска от Министерския съвет експертна комисия за оценка

...
БСП ще поиска от Министерския съвет експертна комисия за оценка
Коментари Харесай

БСП внася искане за експертна комисия заради пострадалите карловски села

БСП ще изиска от Министерския съвет експертна комисия за оценка на вредите в наводнените села в Карловско. От левицата ще алармират и АДФИ за одит на средствата, които са отпуснати, както и разходването на парите от дарителската сметка.

В Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с поданици на селата Богдан, Каравелово и Слатина, потърпевши от наводнението.

Като сериозен маркираха и казусът с гората и противозаконните просеки за транспортиране на дървен материал. Жителите се оплакват и от това, че никой не им е споделил по какъв начин да попълнят документите си до междуведомствената комисия.

Албена Бонева, гражданин насело Каравелово, посочи, че упорстват за бистрота и за доклад на това по какъв начин са били изразходвани финансови средства, отпуснати от страната за превъзмогване на вредите.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че застават зад паниките на хората и поради това още през днешния ден ще внесат в Министерски съвет искане за експертна комисия, която да откри вредите още от първото наводняване в Карловско.

Припомняме, че на 26 януари кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов разгласи отчасти бедствено състояние за селата Богдан и Каравелово. Причината - през последните седмици равнището на водата в реките, които минават през селата, се е повишило.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР