БСП ще поиска да бъде представена стенограмата от срещата между

...
БСП ще поиска да бъде представена стенограмата от срещата между
Коментари Харесай

БСП иска стенограмата от срещата между Борисов и Ердоган във Варна

БСП ще изиска да бъде показана стенограмата от срещата сред министър-председателя Бойко Борисов и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган във Варна. Това разгласи в Пазарджик ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите й в срещата във Варна няма нищо извънредно. Тази среща е продължение на досегашния разговор сред Турция и Европейския съюз п о нерешени и противоречиви въпроси, сподели Нинова. Тя уточни, че през последните три години са се състояли 12 срещи, отдадени на същите въпроси, които са обсъждани във Варна, и напомни някои от тях.



Няма съответен резултат или прогрес по нито един от противоречивите въпроси
- нито по разногласието с Гърция по " Кипърския въпрос ", нито във връзка с съответно решение за присъединението на Турция към Европейския съюз, нито по въпроса за облекчение на визите за турски жители за Европейски Съюз, сподели още във връзка срещата във Варна водачът на Българска социалистическа партия.

Позицията, че България е хазаин на среща сред две страни - Европа и Турция, ние не я одобряваме, тъй като България е Европа. Ние сме в Европейския съюз и господин Борисов не може да ни слага в трета, самостоятелна позиция , като страна, която просто следи процесите, означи водачът на социалистите.

" Разбираме, че е подложен въпросът за предизвикването " душевни граници " до Кърджали, само че на четири очи, и не разбрахме какъв е отговорът . Има ли безапелационен отговор и сложено ли е изрично, че това изказване и редица други, като недопустимо, провокативно и като провокация към националния суверенитет и националния интерес на България. Ето за какво в тази връзка, за да стане обществено всичко, което се е говорило, с цел да разбере българския народ какво се взема решение, бихме желали да се покаже стенограма от тези диалози, с ясни и безапелационни позиции ", съобщи Корнелия Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР