БСП ще подкрепи ветото на президента за даване на БТР-и

...
БСП ще подкрепи ветото на президента за даване на БТР-и
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Радев е прав да наложи вето за даване на БТР-и на Украйна. Ще го подкрепим

Българска социалистическа партия ще поддържа ветото на президента за предоставяне на БТР-и на Украйна. Считаме, че той е прав с налагането на това несъгласие и претекстовете му са тези, които ние доста съществено и аналитично сме показали в зала при дебатите. Това разяснява пред NOVA NEWS народният представител от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова.

 

„ Не знаем какъв е броят и положението на тези машини. Непрекъснато гласуваме неща, които не знаем какви са, всичко се гласоподава в незабавен порядък. Хората имат усещане, че в това национално заседание само се гласоподават законопроекти свързани с това каква помощ да бъде предоставена на Украйна. За България очевидно защитата е главен и единствен приоритет, ние не виждаме други ", сподели Анастасова.

 

По отношение на идните промени в образованието националният представител добави, че ще изиска в Комисията по обучение да бъдат осведомени детайлно с тях.

 

„ Ние би трябвало да кажем какво фундаментално се случва с нашето обучение. Имаме фрапантно намаляване на качеството на образованието. Има деца, които не могат да четат в 8 клас и деца, които в 9 клас четат, само че са функционално необразовани. Промените не могат да се случат единствено с смяна на форматите. Трябва да се промени методиката на преподаването. Не можем да минем единствено с козметични промени в образователните стратегии ", посочи Анастасова.

 

По думите ѝ системата е архаична по метод на преподаване, само че не се прави нищо, с цел да се промени това.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР