БСП ще подкрепи създаването в България на съсловна национална Камара

...
БСП ще подкрепи създаването в България на съсловна национална Камара
Коментари Харесай

БСП обеща подкрепа за Камара на ресторантьорите

БСП ще поддържа основаването в България на съсловна национална Камара на ресторантьорите, която да ги легитимира пред институциите. Това даде обещание пред представители на сектора лидерът на листите на социалистите във Варна и в Търговище Борислав Гуцанов. Той напомни, че Българска социалистическа партия е партията, по чието предложение бе основано Министерство на туризма, както и политическата мощ, която първа предложи понижаване на ставката на Данък добавена стойност за ресторантьорите до 9%. Председателят на националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия пое ангажимент тя да бъде непокътната до стабилизиране на икономическото положение в страната.



„ Когато се пипа данъчната система на страната, би трябвало да се прави доста деликатно и не под въздействие на страст, а на база солидна икономическа и обществена мотивация “. Така Гуцанов отговори на настояванията на сектора за внасяне на законодпроект за непрекъснато настояща диференцирана ставка от 9 % Данък добавена стойност за ресторрантьорската услуга, както и за българските бира и вино.



Пред ресторантьорите лидерът на социалистите във Варна се ангажира с работещи и уравновесени законодателни дейности за облекчение процедурата за наемане на работна ръка от трети страни.

*Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР