БСП ще подкрепи решението за провеждане на референдум по отношение

...
БСП ще подкрепи решението за провеждане на референдум по отношение
Коментари Харесай

Вигенин: БСП ще подкрепи решението за провеждане на референдум за еврото от уважение към хората

„ Българска социалистическа партия ще поддържа решението за осъществяване на референдум във връзка с въвеждането на еврото по няколко аргументи. Първо, считаме, че би трябвало да бъде почетен законът подобен, какъвто е. Харесва ли ни или не, тази процедура би трябвало да откри своя натурален свършек с решение за осъществяване на подобен референдум. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин, който е и заместник-председател на Народното събрание, по време на парламентарния спор за решение за осъществяване на референдум за еврото, оповестиха от пресцентъра на парртията.


По неговите думи са се създали опити да се преиначат обособени детайли на закона, с цел да се наруши самият закон за допитване. Според Вигенин юридическите причини, които са били изказани, че въпросът противоречал на Договора на Европейски Съюз, не са задоволително безапелационни и това не е по този начин.

 

„ Второ, само че не по-малко значимо, би трябвало да бъдат почетени хората, които си сложиха подписите под този въпрос. Това са публично над 400 хиляди души и мисля, че те заслужават, както е по закон, да получат правото тяхното старания да откри развиване в провеждането на този референдум “, счита Вигенин, съгласно който Народното събрание няма и моралното право да откаже провеждането на този референдум.

 

„ Има и един положителен детайл във всичко това. Провеждането на подобен референдум може най-сетне да даде опция всичко обвързвано с въвеждането на еврото, изгодите и вероятно рисковете, да бъде разяснено задоволително аргументирано на българските жители. Защото това досега не се случва и нормално дебатът се плъзга по повърхността много политически, геополитически, а има действителни съществени причини, които би трябвало да получат публичност и въз основа на тях да се вземе решение, а не въз основа на основаването на непотребни страхове “, уточни Кристиан Вигенин.

 

Той напомни политиката на Българска социалистическа партия във връзка с европейската интеграция: „ Основната теза, върху която градим нашата европейска политика е България в центъра, а не в периферията на Европейски Съюз. Това в тази ситуация значи, че ние поддържаме въвеждането на еврото, само че при деликатна преценка на изискванията и периодите, в които това да стане. ”

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР