БСП ще подкрепи президентското вето върху текстове от Наказателния кодекс,

...
БСП ще подкрепи президентското вето върху текстове от Наказателния кодекс,
Коментари Харесай

БСП ще подкрепи президентското вето върху текстове от Наказателния кодекс

БСП ще поддържа президентското несъгласие върху текстове от Наказателния кодекс, разяснява пред публицисти в Народното събрание Крум Зарков.

Днес Румен Радев върна за ново разискване от депутатите разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, с които се трансформират правила в Наказателно-процесуалният кодекс.

По думите на представителя на левицата, ветото на президента във връзка с изключение на общоприетия принцип - когато някой е задържан, има право да уведоми трето лице - е изцяло основателно. Българска социалистическа партия предложи сред първо и второ четене този текст да отпадне, ние му се противопоставихме още тук, напомни Зарков. Той изиска ръководещите, които "останаха глухи към всички предизвестия, в това число и от експертната общественост ", да не се оправдават с европейски наставления.

Директивата, която е в основа на този текст, ясно дефинира при какви закононарушения - тежки, незаконни групи, тероризъм - може да бъде употребявано такова изключение, обясни Крум Зарков. В българския закон това нещо го няма и доста вярно президентът го връща за назад разискване, безапелационен е депутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР