БСП ще подкрепи ГЕРБ, ОП и ДПС в искането да

...
БСП ще подкрепи ГЕРБ, ОП и ДПС в искането да
Коментари Харесай

БСП ще подкрепи ГЕРБ за приватизацията с едно условие - мутрите вън от властта


Българска социалистическа партия ще поддържа ГЕРБ, Оперативна програма и Движение за права и свободи в настояването да отпадне отминалостта за приватизационни закононарушения, само че под изискване. Според левицата предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи за промени в Конституцията е половинчато, по тази причина оферират тематиката за приватизацията по време на прехода да се разшири с всеобщата приватизация, концесиите и групировките от прехода. Това съобщи на конференция през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ще ги поддържа, в случай че седнат да беседват с нас по всички тематики на прехода, другояче не ", съобщи Нинова. Нямам срещу да се проверява приватизацията, добави тя.

Какво стана с боновите книжки, кой приватизационни фондове купиха предприятия, получават ли хората дивиденти от тези книжки. Кой се облагодетелства от тях. Кой раздаде националните благосъстояния и естествените запаси на концесии, кой ги владее през днешния ден, какви такси заплаща и заплаща ли народът по-висока цена поради тези концесии?, пита Нинова.

Няма да скъсаме с прехода, народе, до момента в който отпред на политическото управление на страната стоят членове на групировките на прехода, посочи Нинова. Тя упорства този въпрос да се отвори и да завърши: " Мутрите на прехода вън от политическото управление на страната ".

В събота бяхме насрочили учредителен пленум, през днешния ден включихме и тематиката " промени в Конституцията ". Ще ви кажем, когато Националният съвет на Българска социалистическа партия се произнесе, уточни Нинова.

Социалистите желаят чуване на министъра на стопанската система Емил Караниколов - дълготраен началник на Агенцията за приватизация, който да рапортува какъв брой покупко-продажби са направени и кой не си е извършил приватизационния контракт. Ще упорстват също основният прокурор да бъде изслушан в правната комисия какъв брой инспекции са правени в годините за приватизация, какъв брой производства са формирани и какъв брой стартирани производства не могат да бъдат приключени заради приключване на отминалост.

Във връзка с персоналното й присъединяване в приватизацията, изтъквано постоянно от ГЕРБ, Корнелия Нинова разяснява, че приватизацията на " Техноимпекс " е проверявана няколко пъти и няма нищо срещу да се направи още една инспекция. Но " Булгартабак " не е проверявано нито един път, както и 33 % от ЕРП-тата, които продаде Борисов, сподели тя. Нинова добави, че не е проверявано и това, което е продал Борисов като кмет на София. Аз съм отсреща за четвърта инспекция, да се готвят тези, които ще им е за пръв път, съобщи тя.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР