БСП ще отиде на среща, с която и от двете

...
БСП ще отиде на среща, с която и от двете
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ правят управленска програма за правителство, което не може да се случи

Българска социалистическа партия ще отиде на среща, с която и от двете първи сили в Народно събрание ги предложения. Това разгласи лидерът Корнелия Нинова. Партията и нейните симпатизанти означават Деня на труда с разнообразни мероприятия в цялата страна. Както всяка година, социалистите честват в Борисовата градина в София с митинг-концерт. Пред публицисти Нинова разяснява, че общата управническа стратегия е поръчка за общо ръководство. Смущаващо обаче било, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отхвърлят да се поддържат една друга.

" Тоест вършат управническа стратегия за държавно управление, което не може да се случи. Ще ги изчакаме още малко ", сподели тя.

Нинова удостовери, че Българска социалистическа партия ще отиде на среща, в случай че бъде поканена, от която и да е от двете първи сили в Народно събрание. След това обаче ще има допитване до партията.

" Твърде е комплицирана обстановката. Има потребност от държавно управление. Но ние имаме и разлики. Затова ще отправим допитване до партията ", сподели Нинова.

Мисля, че ще имаме комисии в този момент тази седмица, сподели водачът на Българска социалистическа партия съобщи NOVA.

Най-голяма паника има по отношение на бюджетът.

" Преговорите за сформиране на болшинство забавят разглеждането на бюджета. От друга страна нито една партия в Народно събрание не поддържа оферти от служебното държавно управление бюджет. Това значи, че няма да бъде признат. Или в случай че бъде признат на първо четене, ще е с доста ремонти сред първо и второ четене ", разяснява още водачът на Българска социалистическа партия. Бюджетът, импортиран от служебния кабинет, не планува нарастване на минималната работна заплата от 1 юли, означи Нинова. 

 

Според нея, в случай че се сформира трайно управническо болшинство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ – те ще го прекроят съгласно вижданията си. Ако не бъде формирано сходно болшинство – ни чака доста сложен интервал, съобщи Нинова. 

 

 

Парламентът има доста работа, тази седмица би трябвало бъдат образувани комисиите в Народното събрание, сподели още тя.

 

„ Оценявам като доста грозни последните няколко дни във връзка с приемането на правилника -с персоналните обиди, нападки и минаване на всевъзможни етични и морални граници и диференцирам Българска социалистическа партия от това “, разяснява Нинова. Тя означи, че има доста импортирани законопроекти, които би трябвало да бъдат прегледани, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР