БСП ще отбележи 131-годишнината от началото на организираното социалистическо движение

...
БСП ще отбележи 131-годишнината от началото на организираното социалистическо движение
Коментари Харесай

БСП ще отбележи 131 години на Бузлуджа на 30 юли

БСП ще означи 131-годишнината от началото на проведеното социалистическо придвижване в България и провеждането на Бузлуджанския организационен конгрес на Българска социалистическа партия. Празникът на Българската социалистическа партия ще бъде маркиран на 30 юли 2022 година, оповестяват от пресцентъра на левицата.

Честванията ще стартират още на 29 юли (петък) в Стара Загора, където от 15:00 ч. в заседателната зала на хотел „ Верея” ще се организира конференция и флашмоб на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. От 18:00 ч. На Паметника на свободата на връх „ Шипка “ ще се организира обред за поднасяне на венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 144-ата годишнина от Освобождението на България.

Празненствата на 30 юли стартират от 10:30 ч. на историческата поляна, където ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. По същото време на сцена на историческата поляна стартира първата част от художествената стратегия, със специфичното присъединяване на Миро, Владо Димов и Цветан Бонев.

От 11:30 ч. до 12:30 ч. е очакван народен политически протест на левицата, на който по традиция послание към присъстващите ще направи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

В 12:35 ч. на сцената стартира втората част от художествената стратегия, с присъединяване на Виво Монтана и Лилия Андонова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР