БСП ще осигури 35 хил. участници в изборния процес, за

...
БСП ще осигури 35 хил. участници в изборния процес, за
Коментари Харесай

БСП осигурява 35 000 души, които ще пазят вота от машинации |

Българска социалистическа партия ще обезпечи 35 хиляди участници в изборния развой, с цел да не разреши измами в изборния развой. Членове на комисии, покровители и наблюдаващи от партията ще наблюдават ГЕРБ да не манипулира изборите. 

Това съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 24-ти МИР в София град и ръководител на Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия Георги Свиленски на ексклузивен брифинг в централата на партията. 

Категорично се противопоставяме на внушенията, че протоколите от СИК трябва да се вършат не в СИК, а в " Информационно обслужване ", Изборният кодекс, по който се организират изборите и по който са признати протоколите, са признати през октомври 2020 година от болшинството на ГЕРБ и  " Обединени патриоти ". Българска социалистическа партия е гласувала срещу този протокол, срещу тези промени в Изборния кодекс ", сподели още Свиленски. 

На пресконференцият бе и представителят на Българска социалистическа партия в ЦИК Емил Войнов, който през днешния ден за усложняването на протоколите, което ще забави обявяването на изборните резултати. Протоколът на СИК за секции с машинно гласоподаване, признат от ЦИК, дава отговор на всички условия на Изборния кодекс, изясни Войнов. Той добави, че при приемането на протокола от ЦИК единствено 1 от членовете на комисията е бил " срещу " - Александър Андреев. В ЦИК се ръководим от професионални правила и изпълняваме закона подобен, какъвто е, безапелационен бе Войнов. Той призна, че може да има закъснение при оповестяване на резултатите, само че се надява изборният развой да завърши сполучливо. 

ГЕРБ реши да има и машини, и хартиени бюлетини. Българска социалистическа партия 3 година се бори в Народното събрание да има единствено машинно гласуване с ясното схващане, че по този начин вотът ще бъде почтен и справедлив, няма да има недействителни бюлетини и задраскани протоколи, сподели още Свиленски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР