БСП ще обяви днес кандидатурата си за председател на Народното

...
БСП ще обяви днес кандидатурата си за председател на Народното
Коментари Харесай

БСП ще обяви днес кандидатурата си за председател на Народното събрание

БСП ще разгласи през днешния ден кандидатурата си за ръководител на Народното събрание. Това ще стане след съвещанието на Изпълнителното бюро на парламентарната група на " левицата ", съобщи в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия Атанас Зафиров. Той отхвърли да назове съответно име за началник на Народното събрание.

" Кристиан Вигенин е извънредно квалифициран, можещ, компетентен политик, който би бил един добър ръководител на Народното събрание. Но през днешния ден са нашите съвещания и през днешния ден ще вземем нашите решения. " Българска социалистическа партия за България " ще има претендент, както прилича на една сериозна партия. Няма по какъв начин аз да изпреваря груповите решения, тъй че още малко самообладание. До края на деня ще обявим нашия претендент и се надявам той да бъде сполучлив ", посочи Атанас Зафиров.

По думите на Зафиров изборът за ръководител на Народно събрание е основен във връзка с опциите за образуване на постоянен кабинет и на работещо болшинство. Нещо пък, с което е обвързвано изцяло действие на страната и в частност на Народно събрание - " желае ми се да имам вяра, че утрешният избор ще бъде знак за едно такова устойчиво болшинство ", добави той.

" Трудно ми е да предсказвам към кого биха се обединили партиите, само че това което мога да подсигурявам е, че нашата кандидатура ще бъде задоволително сериозна и ще допуска задоволително потенциал и капацитет за създаване на едно такова болшинство ", добави още Атанас Зафиров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР