БСП ще настоява преди разпускането на 48-ото НС то да

...
БСП ще настоява преди разпускането на 48-ото НС то да
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: НС да увеличи минималната заплата на 850 лв., преди да бъде разпуснато

" Българска социалистическа партия ще упорства преди разпускането на 48-ото Народно събрание то да одобри дефинитивно измененията в Кодекса на труда, предвиждащи увеличение на минималната работна заплата на 850 лв.. "

Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Ямбол. По думите му това е изключително значимо, защото не е известно дали и по кое време ще може да се образува ново държавно управление след идните избори.

" Може да се окаже, че бюджет за 2023 година няма да има още половин година. Това значи, че нашето предложение за минималната работна заплата става още по-актуално. За да подсигуряваме, че хората с ниски приходи ще могат най-малко отчасти да посрещнат идващите месеци ", добави той.

Що се отнася до законопроекта за промени в Наказателно-процесуален кодекс, с който се основава механизъм за следствие на основния прокурор, Вигенин изясни процедурата по приемане и акцентира, че в случай че четвъртък е последният ден за работа на Народното събрание, няма да има софтуерно време за приемането му и на второ четене. По думите му рационалният метод е идващото постоянно Народно заседание да се заеме с този законопроект в първите дни на своята работа. Българска социалистическа партия поддържа законопроекта и ще продължи дейната си работа до окончателното му приемане, посочи националният представител от левицата.

Социалистът разяснява и идния конгрес на Българска социалистическа партия, като акцентира, че не е очакван избор на нов ръководител на партията, такава процедура не съществува в Устава.

" Ще обсъдим главните насоки за подготовка на новата стратегия на Българска социалистическа партия, идея за промени в Устава и организационна промяна, като двата документа ще бъдат необятно дискутирани в партията в идната година. Ще приемем и отчет за подготовката на Българска социалистическа партия за идните наесен локални избори ", посочи Кристиан Вигенин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР