БСП ще настоява преди разпускането на 48-ото НС то да

...
БСП ще настоява преди разпускането на 48-ото НС то да
Коментари Харесай

Вигенин: БСП ще настоява да се увеличи минималната заплата на 850 лева

" Българска социалистическа партия ще упорства преди разпускането на 48-ото Народно събрание то да одобри дефинитивно измененията в Кодекса на труда, предвиждащи увеличение на минималната работна заплата на 850 лв. ", съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и заместник-председател на Народното събрание Кристиян Вигенин на конференция в Ямбол, оповестяват от пресцентъра на партията на социалистите.

Според него това е изключително значимо, защото не е известно дали и по кое време ще може да се образува ново държавно управление след идните избори.

„ Може да се окаже, че бюджет за 2023 година няма да има още половин година. Това значи, че нашето предложение за минималната работна заплата става още по-актуално. За да подсигуряваме, че хората с ниски приходи ще могат най-малко отчасти да посрещнат идващите месеци “, акцентира Вигенин.

По предложение на Българска социалистическа партия това Народно заседание е приело две значими за младите фамилии решения – помощ от 300 лева за всяко дете от 1-ви до 4-ти клас за началото на образователната година, а през предходната седмица и решението учебниците за всички възпитаници да станат безвъзмездни, изясни той.

Като последваща стъпка депутатът очерта нуждата да се извърши обзор на наличието на учебниците и прекосяване към система на един учебник по един предмет.

„ Децата би трябвало да бъдат възпитаване в обич към родината и към великите български персони, а това сега не е по този начин “, счита Вигенин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР