БСП ще издигне Венцислав Венков за кандидат за кмет на

...
БСП ще издигне Венцислав Венков за кандидат за кмет на
Коментари Харесай

Венцислав Венков ще бъде кандидатът за кмет на Шумен от БСП

БСП ще издигне Венцислав Венков за претендент за кмет на Шумен. Той е получил 3/4 от гласовете на общинската конференция на социалистите. Другото предложение, което бе гласувано, бе това на предходния кмет от Българска социалистическа партия - Красимир Костов.

 Други четирима номинирани - Веселин Пенчев, Иван Йонков, Николай Калев и Валентин Маринов си направиха самоотвод.

От записаните 122 делегати 87 са дали своят вот за кандидатурата на Венцислав Венков, останалите са подкрепили Красимир Костов. 
“БСП трябваше да реши какъв вид претендент да избере за тези избори, дали ще застане зад един теснопартиен претендент, каквито бяха останалите 5 кандидатури или ще се опре на човек, който не е член на партията, само че вие всички знаете доста добре, че постоянно съм стоял в левия бранш ”, сподели Венцислав Венков пред публицисти.



Той добави, че  БСП  би трябвало да търси благоприятни условия за широкообхватна поддръжка в кръгове, които не са тъкмо свързани с партията. По думите му още рано е  да се приказва за стратегия, само че тя следва да бъде огласена. 
--> На конференцията участва и ръководителят на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова, която уточни, че не е имало различия и всички са декларирали, че ще работят дружно за издигнатия претендент.
 Избори dariknews.bg
Общинската организация в Шумен от през днешния ден си има име - Димитър Дъбов, обаче съобщи Красимир Костов на излизане от конференцията.
 Красимир Костов Dariknews.bg
Продължава разискването за структурирането на листата за общински съветници.

На извършеното съвещание на конференцията бе взето решение  Българска социалистическа партия в Шумен да се яви във формат Коалиция Българска социалистическа партия за България, като натовари общинския ръководител да води договаряния и подписа съглашения с Политическа партия „ АБВ “, Движение за радикална смяна „ Българска пролет “, Партия „ Български социалдемократи “, оповестиха още от партията.
 
Делегатите на конференцията утвърдиха решение и одобриха модел на листа за явяване в идните избори , в който за неин лидер бе избран Председателя на Българска социалистическа партия – Веселин Пенчев, а второто място да заеме претендента за кмет – Венцислав Венков.
 
Представители на гражданската квота ще заемат своите места в по този начин одобрения модел, както и съдружните сътрудници, като делегатите единомислещо гласоподаваха 9 място в листата да бъде отредено за представител на Политическа партия АБВ . Предстои съвещание на Общинския съвет, който да подреди останалите места в листата по одобрения през днешния ден модел.

Запитана за дейностите на БАБХ, Нинова отговори: „ БАБХ са инструмент за осъществяване на държавни решения . За чумата отговорност носи Министерски съвет и премиера. Кой проспа година и половина и даде пари за бутафорната ограда - държавното управление и Порожанов. Кой реши да се провиснал триста лв. за разчистване на дворовете и нито лев за заплащане по пазарни цени - държавното управление ”.

Според нея унищоженият роден бранш ще бъде обезщетен с импорт и цените се усилват.

„ Политиката в бранш отглеждане на животни, комерсиалната политика, салдото, внос- експорт - това са все въпроси на държавната политика. Къде се скриха по тези въпроси министри и министър председател? Много е елементарно да обикаляш страната с държавен запас и да раздаваш парите, събрани от хората. И да се хвалиш, че взимаш акция на ръчно ръководство. Да сте видели да са взели рецесия на ръчно ръководство? Да сте видели в последно време премиера на горящо бунище или на падналия мост във Варна, или в някоя плантация, където избиват животни? При рецесия се покриват, до момента в който се размине и изключват микрофоните на публицистите, с цел да няма неуместни въпроси ", сподели още Нинова. “Ние не стояхме безучастни. Предложихме пет съответни ограничения за превъзмогване на рецесията с животните и в помощ на стопанската система и на хората. Всичко отхвърлиха ”, напомни водачът на Българска социалистическа партия.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР