БСП ще го издигнат за трети мандат След първия арест

...
БСП ще го издигнат за трети мандат След първия арест
Коментари Харесай

Протест след ареста на кмета на Генерал Тошево, общинската шефка видя постановка за местния вот


Българска социалистическа партия ще го повдигнат за трети мандат

След първия арест на кмет по искане на европейската прокуратура локалната конструкция на социалистите готви митинг в отбрана на аления градоначалник. Вчера Валентин Димитров беше арестуван по искане на основен прокурор Лаура Кьовеши поради следствие за измами с европейски средства.

Членове на структурата на Българска социалистическа партия в Генерал Тошево се съберат пред постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи в Добрич, с цел да окажат поддръжката си за Димитров.

 

Общински съветници дефинираха задържането като политическа поръчка. Според Яна Бонева, ръководител на Общинския съвет и член на Българска социалистическа партия, не е имало обиски или претърсвания в общината.

„ Как може един човек да бъде упрекнат, без да бъде потвърдена неговата виновност? Май сме не запомнили да бъдем хора, като че ли се намираме на сцената на огромен спектакъл, а представлението е „ Местни избори 2023 “. Всички планове са изпълнени, жителите са удовлетворени от направеното “, съобщи тя. И добави, че Димитров ще бъде повдигнат от Българска социалистическа партия за трети мандат отпред на града. По думите ѝ всички здания, които са взели участие в плана за енергийна успеваемост, са завършени. „ Следите от направеното от кмета се виждат из целия град “, съобщи Бонева.

Според формалното известие на европрокуратурата е имало претърсвания и в пространства на общината, в офиси на длъжностни лица, обвинени за присъединяване в разследваните закононарушения. Ще бъдат разпитани няколко очевидци и обвинени, се споделя още в известието.

Фактите се отнасят за интервала 2017-2019 година Става въпрос за безплатна финансова помощ, получена от общината по план за повишение на енергийната успеваемост в многофамилни жилищни здания, финансиран от Европейския съюз, в размер на 169 000 евро (около 330 000 лева.). Проектът е предоставен на частен реализатор, изяснява ЕППО.

Според доказателствата длъжностни лица, участващи в плана, в това число и кметът, са показали погрешна информация по отношение на осъществяването на строително-монтажни работи, които не са завършили в открития период.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР