БСП ще гласува против създаването на комисията за имунитетите и

...
БСП ще гласува против създаването на комисията за имунитетите и
Коментари Харесай

Нинова: Борисов и Петков се изпират взаимно

БСП ще гласоподава срещу основаването на комисията за имунитетите и няма да излъчи участници в нея, сподели ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

„ Не би трябвало да я има, ние ще гласуваме „ срещу “ основаването на комисия и няма да излъчим участници в нея “, съобщи тя. Намираме я за укритие за обвинени в закононарушения, за бранене взаимно от „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и ГЕРБ от един транспарантен и обективен развой, разяснява тя.

Вчера от ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България " внесоха проекторешение за основаване на краткотрайна комисия по отношение на поисканите от основния прокурор имунитети на трима депутати – Бойко Борисов, Даниел Александров и Кирил Петков. Предлага се комисията да бъде определена на паритетен принцип за период до привършване на предметния ѝ обсег, само че не по-късно от 18 юли т.г. 

Нинова предвижда, че когато наближи краят на този период, ръководителят на комисията ще желае удължение на периода, и " по този начин, до момента в който - те сами споделиха – създадем конституционна промяна ", добави тя.

В отговор на въпрос, Нинова се съгласи, че е в ход взаимно " изпиране " на водачите. И е безусловно неясно от всякаква позиция – политическа, морална, разяснява тя. Тези, които арестуваха Борисов, в този момент му пазят гърба, уточни Нинова.

" Много е фрапантен фактът, че единствено Политическа партия и Демократична България са подписали тази комисия и няма автограф от ГЕРБ. Очевидно Политическа партия и Демократична България желаят да пазят Борисов. Сигурна съм, че ГЕРБ ще гласоподават " за ", с цел да пазят пък Кирил Петков ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея всички имат потребност да се чуят обстоятелствата, да изслушат основния прокурор и други лица, с цел да имат задоволително информация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР