БСП ще гласува против правителство на ГЕРБ - ще подкрепи

...
БСП ще гласува против правителство на ГЕРБ - ще подкрепи
Коментари Харесай

БСП ще подкрепи правителство на Слави, но при 6 условия

БСП ще гласоподава срещу държавно управление на ГЕРБ - ще поддържа " ИТН ", само че има 6 условия. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг след съвещание на Националния съвет на партията.

Първо: Бързи и поредни дейности в здравната сфера за преодоляване на пандемията и за използване на ограничения за нейните обществени и стопански последствия.

Второ: Борба с корупцията, подсилване на самостоятелната правосъдна система и медиите, и възобновяване на парламентаризма.

Трето: Обективна и задълбочена проверка на положението на бюджета, на отговорностите на България, реализацията на капиталовите планове в инфраструктурата, енергетиката и защитата.

Четвърто: Прозрачност на процеса на договаряне на оперативните стратегии с Европейски Съюз за програмния интервал 2021-2027 и показване на модифициран народен проект за възобновяване и резистентност.

Пето: Изменения в изборното законодателство за да се обезпечат гаранции за правдиво отчитане на гласа на всеки избирате и приемане на оперативни ограничения за внезапното ограничение на купения и корпоративния избор.

Накрая Нинова добави още едно, шесто изискване: в случай че партията, която предлага държавно управление или излъчения от нея кабинет считат да реализират дейности по своя самодейност или по самодейност на свои съдружни сътрудници, които опонират на главните политически ориентири и предизборни задължения на Българска социалистическа партия, тя няма да получи поддръжка от страна на ПГ на Българска социалистическа партия.

При състояние, че се стигне до възлагане на изследователски трети мандат на Българска социалистическа партия, ще вземем решение по този въпрос в незабавен порядък, съобщи още Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия заяви, че по време на днешното съвещание нито един от членовете на Националния съвет не е повдигнал думата за конгрес, тъй че подобен няма да бъде свикван.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР