БСП ще гласува против правителство на ГЕРБ - ще подкрепи

...
БСП ще гласува против правителство на ГЕРБ - ще подкрепи
Коментари Харесай

БСП ще подкрепи кабинет на Има такъв народ, но постави 5 условия

БСП ще гласоподава срещу държавно управление на ГЕРБ - ще поддържа " ИТН ", само че под условия. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг след съвещание на Националния съвет на партията.

" Що се отнася до парламентарната работа и образуване на държавно управление - Националният съвет одобри следната позиция. При предложение на държавно управление в мандата на ГЕРБ ПГ на " Българска социалистическа партия за България " да гласоподава срещу. При предложение на държавно управление в мандата на " ИТН " да се проведат съвещания и Българска социалистическа партия да даде поддръжка, макар че няма да взе участие в него при изискване, че претендентът за министър-председател и излъчилата го партия обществено заявят подготвеност за следното.

Първо - бързи и поредни дейности за преодоляване на пандемията и за използване на ограничения за намаляване на нейните обществени и стопански последствия.

Второ - битка с корупцията, подсилване на самостоятелната правосъдна система и медиите и възобновяване на парламентаризма.

Трето - справедлива и задълбочена проверка на положението на бюджета, на отговорностите на България, на европейските запаси и системата за ръководство на оперативните стратегии, реализацията на капиталовите планове в инфраструктурата, енергетиката и защитата ", съобщи Нинова.

Тя уточни, че четвъртото изискване е обвързвано с прозрачността на процеса на договаряне на оперативните стратегии с Европейски Съюз за програмния интервал 2021-2027 година и показване на модифициран Национален проект за възобновяване и резистентност.

" Пето - изменение в изборното законодателство за да се обезпечат гаранции за правдиво отчитане на гласа на всеки гласоподавател и предприемане на оперативни ограничения за внезапното ограничение на купения и корпоративния избор. И в този момент още едно условия - в случай че партията, която предлага държавно управление или излъчения от него кабинет считат да реализират дейности по своя самодейност или на свои съдружни сътрудници, които опонират на главните политически ориентири или предизборни задължения на Българска социалистическа партия, тя няма да получи поддръжка от страна на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", безапелационна бе Нинова.

" Вече знаете, че Националният съвет изрази позиция за поддръжка за втори мандат на президента Радев и вицепрезидента Йотова. Предстои Националният съвет да утвърди оферти от Изпълнителното бюро обсег на тези политики за диалози с тях. Издигането и одобряването на претендентите за президент и вицепрезидент ще се реализира по реда на нашите уставни условия ", разяснява още тя.

Ако партията, която предлага държавно управление или излъчения от нея кабинет счита да реализира дейности по своя самодейност или по самодейност на свои съдружни сътрудници, които опонират на главните политически ориентири и предизборни задължения на Българска социалистическа партия, тя няма да получи поддръжка от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", добави Корнелия Нинова.

По думите й, в случай, че се стигне до изследователски трети мандат на Българска социалистическа партия, Националния съвет дружно с парламентарната група в незабавен порядък ще вземат решение по този въпрос.

" Националният съвет прегледа отчета от резултатите от изборите и политическия отчет за аргументите и за нужните дейности от тук нататък. Взе решение - в период до 30-ти април да се проведат съвещанията на общинските и регионалните препоръки, където да се създадат анализите на локалните структури за резултатите от изборите. Те да бъдат предоставени в Националния съвет. Изпълнителното бюро да ги заключи в период до 15-ти май и да внесе в Националния съвет проект за деяние от тук нататък ", заяви Нинова.

Тя акцентира, че на съвещанието не е бил подложен въпрос за привикване на конгрес, както и за нейната оставка.

По думите ѝ хората, които са протестирали пред централата на партията с искане за оставка не са били от младежкото Българска социалистическа партия, а няколко младежи от организацията в Перник.

" Те не са поискали диалози с мен. Вчера Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия имахме среща-заседание с Изпълнителното бюро на младежкото обединяване и те като групов орган на тази организация не сложиха този въпрос. Всеки има право да показва мнението си, в това число и да ми желае оставката. Само да напомня, че съм избирана директно от всички членове на Българска социалистическа партия преди няколко месеца. Хората, пред които съм виновна, са тези, които са дали своят вот за мен ", акцентира Нинова и посочи, че на срещата с общинските и регионалните ръководители всеобщо без изключение е била изразена поддръжка за ръководителя и предпочитание да не се подава оставка.

" Така че с почитание към самостоятелните отзиви на обособени приятели, само че ние сме партия, която си има ред и правила. Смятаме да вървим по тях ", безапелационна бе Корнелия Нинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР