БСП сезира КЗК И КРС заради увеличението на цените на

...
БСП сезира КЗК И КРС заради увеличението на цените на
Коментари Харесай

БСП сезира КЗК И КРС заради увеличението на цените на мобилните услуги

БСП сезира Комисия за защита на конкуренцията И КРС поради нарастването на цените на мобилните услуги. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание във връзка абсурда с нарастването на цените на мобилните услуги от страна на операторите, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Не можем да оставим хората без никаква отбрана. Потребителската тематика става извънредно значима. За нас приоритет номер едно ", означи Нинова.

" Днес ще внесем сигнал до Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе дали мобилните оператори, които ползват идентични клаузи, не основават спънка пред разпоредбите за свободна конкуренция.

Ще внесем сигнал в Комисията за контролиране на известията, които преглеждат и утвърждават общите условия на договорите на мобилните оператори ", сподели още тя.

" Има способи това да бъде спряно ( бел от ред. - нарастването на цените), има способи да се трансформират изискванията в тези контракти ", безапелационна е Нинова.

Тя дефинира сегашната процедура като " заробване на хората: " Потребителите нямат никакъв метод да се защитят с изключение на през Комисията за отбраната на потребителите. Подозираме и държавното управление в див лобизъм на гърба на хората ".

Лидерът на Българска социалистическа партия попита по какъв начин и за какво мобилните оператори могат да подвигат цените с темповете на инфлацията и означи, че това не се случва с доходите на популацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР