БСП сезира главния прокурор с искане да извика на разпит

...
БСП сезира главния прокурор с искане да извика на разпит
Коментари Харесай

БСП поиска Цацаров да разпита Борисов

БСП сезира основния прокурор с искане да извика на разпит премиера Бойко Борисов във връзка изявлението му, че в Народното събрание има лица, които са свързани с наркотрафик и пазаруване на гласове. Това заяви секретарят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България “ Филип Попов на брифинг в Народното събрание.

„ Днес ние ще представим пред вас нашия сигнал до основния прокурор на Република България, който е в следния текст: „ Уважаеми господин Цацаров, обръщаме се към вас във връзка думите на министър-председателя на България Бойко Борисов: „ В Народното събрание не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик, и хора, които са купували гласове и то от пандизчии “. За " Българска социалистическа партия за България “ е неприемливо в Народното събрание да има депутати, забъркани с наркотрафик и пазаруване на гласове “, съобщи Попов.

От левицата приканват Цацаров да извърши нужните дейности по закон и да разпита Борисов по кое време, от кое място, от кого, по какъв начин и при какви условия е получил информацията, както и кои са въпросните лица и дали е дал същата информация на способените органи за предприемане на нужните дейности.

Изказването на Борисов провокира тежките драми в Народното събрание предходната седмица, когато Нинова настоя в два следващи дни той да се яви в пленарна зала и да изясни какво има поради с изказванията си. Стигна се до абсурда с изгонването на Нинова от пленарна зала и отстраняването на депутата Антон Кутев от Българска социалистическа партия за две съвещания от ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. В резултат Българска социалистическа партия сложи ултиматум, че напуща трайно пленарна зала, до момента в който Главчев не подаде оставка, което и стана в последна сметка.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР