БСП. Сега: Конгресът на БСП беше изтеглен за 26 септември

...
БСП. Сега: Конгресът на БСП беше изтеглен за 26 септември
Коментари Харесай

Конгресът на БСП беше изтеглен за 26 септември; България е на 28-о място в Глобалния индекс на мира

Българска социалистическа партия.

" Сега ":

Конгресът на Българска социалистическа партия беше изтеглен за 26 септември

Следващият конгрес на Българска социалистическа партия ще се организира на 26 септември, реши през днешния ден Националния съвет на партията единомислещо, единствено с един глас " въздържал се ". Първоначалните проекти бяха форумът да се състои на 10 октомври, само че той беше изтеглен с 2 седмици по-рано, защото бе решено да бъде изменена и датата за първия в историята на Българска социалистическа партия директен избор на партиен водач. Това ще се случи на 12 септември, а не на 26-ти. Ако се стигне до балотаж той ще бъде на 19 септември.

Пленумът на Българска социалистическа партия се събра за първи път след съвсем тримесечна пауза поради рецесията с ковид. Лидерът Корнелия Нинова показа отчет, чийто съществени тематики бяха оповестената преди няколко дни концепция за подписка за събаряне на държавното управление, както и процедурата за идния директен избор на ръководител.

Реакция.

" Дума ":

Борисов: Да си пишат, аз работя

" Това са 10 години към този момент. Това са 10-15 години, нищо ново не научиха. Като наближат избори стартират по един и същи метод - ментета, записват се Е, Ненчо Балабанов (актьорът, прочут с имитациите си на премиера - б.р.) да го вземат, той най-готино ме имитира и да кара от заран до вечер ". Коментарът направи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти, до момента в който инспектираше тази заран градежа на Автомагистрала " Хемус ". Думите му са във връзка изтеклия през вчерашния ден аудиозапис, на който се чува глас, доста сходен на неговия. Журналистите, които придружаваха премиера, по този начин и не зададоха върпроси по съответни тематики от записа, само че установяваха: " Не ви ли ядосва фактът, че някой се пробва да като клати страната като пуска някакви записи ".

Последва и вмятане: " Сутринта имаше друга порция есемеси и трудове от Божков ", Борисов сподели: " Нека си написа индивидът. Всеки може да написа каквото си желае, аз строя ".

Дела.

" Монитор ":

Гранични служители на реда си търсят пари за нощен труд в съда

Десетки каузи за неизплащано с години заплащане за положен нощен труд от гранични служители на реда заливат съдилищата, откри репортерска инспекция.

Само за 5 дни през тази седмица ямболският областен съд се е произнесъл по 14 еднотипни проблема, в които юристите на Групово дело " Гранична полиция " апелират решения на съда в Елхово за погашение на суми от порядъка на 1 500 до към 2 000 лева за времето от май 2016 до май 2019 година.Всички жалващи са потвърдили с документи, че наместо по-високата ставка за положения през нощта труд при защита на граничната полоса те са получавали доста по-ниско заплащане за така наречен " дневна ставка ".

Класация.

" 24 часа ":

България е на 28-о място в Глобалния показател на мира

България е на 28 позиция в Глобалния показател за мира (GPI) - с две позиции по-надолу спрямо 2019 година, преди всичко, в който - към този момент 13 години подред - е Исландия, предава БГНЕС.

На Балканите като най-спокойна се обрисува Словения (11), Румъния е 22, следват Хърватия (26), Сърбия (51), Албания (55), Гърция (57), районен съд Македония (62), Кипър (64), Черна гора (69), Босна и Херцеговина (79), Косово (85), Турция е най " на алено " със своята позиция (150).

Това е 14-тото издание на Глобалния показател за мира (GPI), който класира 163 самостоятелни страни и територии съгласно равнището им на мира.

Индексът е дело на Института за стопанска система и мир (IEP).

GPI обгръща 99,7 на 100 от популацията на света, употребявайки 23 качествени и количествени индикатори от доста уважавани източници и мери положението на мира в три области: равнището на обществена сигурност и сигурност; степента на продължаващ вътрешен и интернационален конфликт; и степента на милитаризация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР