БСП се събра на първи пленум след изборите - очаква

...
БСП се събра на първи пленум след изборите - очаква
Коментари Харесай

БСП се събра на пленум, протестиращи от партията поискаха оставката на Нинова

БСП се събра на първи пленум след изборите - чака се партията да реши дали и при какви точни условия би подкрепила ново държавно управление.

Като първа точка е мандатът, с който Българска социалистическа партия ще договаря за възможна поддръжка на държавното управление, което биха предложили от " ИТН ". Очаква се да бъдат обрисувани т.нар " червени линии " - това, с което от Българска социалистическа партия не биха се съгласили. Както и нещата, които ще желаят да участват наложително в програмата на предстоящ кабинет.

" Точно това, което виждате зад мен сега, е опит да се отклони вниманието от този значим въпрос за смяната, която чака цялата страна. Промяната на модела на ръководство и един нов модел, който да е с грижа за хората. Това е по-важното нещо ", съобщи Стоян Мирчев от Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Защо липсват толкоз доста гласове за Българска социалистическа партия?

" Може да попитате партийните водачи. Попитайте Калоян Паргов, попитайте да речем във Видин ръководителя на Областния съвет включи ли се въобще в акцията. Това е част от проблемите, които следва да решим ", съобщи Филип Попов.

" В момента имаме извънредно съществени задължения за образуването на държавно управление, в случай че се обединим към цели, които са в полза на България. Личните проблеми...ако някой е без работа или разнообразни визии... при демокрацията имаме болшинство, което взема решение. А болшинството е смазващо - в поддръжка на Българска социалистическа партия и управлението ", разяснява Румен Гечев.

Преди съвещанието на пленума на Българска социалистическа партия имаше съвещание на изпълнителното бюро на социалистите. По това време пред централата представители на младежката организация на социалистите и представители на вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия направиха протест, в който желаеха оставката на Българска социалистическа партия поради загубата на втори парламентарни избори след тези от 4 април.

" След 4 април съм предложил на госпожа Нинова като персонален акт, в случай че подаде оставка, ще съм първият след нея. Но несъмнено, би трябвало да разтеглим кръга - и този народен съвет. Това би трябвало да се реши на конгрес ", съобщи Калоян Паргов.

" В Българска социалистическа партия има прокарани разграничителни линии, изцяло умишлено. Това беше осъществено от председателката и нейното обграждане. Те изцяло съзнателно и умишлено просто разгромиха огромни партийни организации, общински и по-малки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР