БСП се събира на пленум днес. Заседанието на Националния съвет

...
БСП се събира на пленум днес. Заседанието на Националния съвет
Коментари Харесай

БСП на пленум днес

БСП се събира на пленум през днешния ден. Заседанието на Националния съвет на Столетницата би трябвало да започва по-късно.  Социалистите ще се обсъдят грешките и поуките след изборите, и ще набележат ограничения за промени.

Ако Националният съвет реши, може да насрочи и конгрес за избор на нов ръководител, позволи водачът на партията Корнелия Нинова. Такива апели се появиха незабавно след изборната нощ. Причината е, че Българска социалистическа партия е едвам пета на парламентарния избор. На вота партията получи гласовете на 232 958 души или 9.30% поддръжка. С този резултат левицата ще има единствено 25 депутати.

След слабото показване на Българска социалистическа партия на последните избори, от
вътрешната съпротива желаеха оставката на Нинова
и проведоха подписка за насрочването на конгрес за избор на нов ръководител на левицата, съобщи Българска национална телевизия.

В същото време Нинова отхвърли опцията да подаде оставка. С аргумента, че тя се желае от хора, които по време на цялата предизборна акция са работили против Българска социалистическа партия. Ръководството на левицата твърди също по този начин, че спадът, маркиран на вота, не е чак подобен неуспех, тъй като са били в ръководството преди този момент. И това е предначертало спада.

Засега не е ясно дали на пленума ще стане дума и за инспекцията на прокуратурата против Нинова за неспазване на правосъдно решение. Стана ясно, че тя е била извикана за показания по тъжба на Кирил Добрев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР