БСП се събира на Национален съвет в централата на партията,

...
БСП се събира на Национален съвет в централата на партията,
Коментари Харесай

В БСП решават кой къде ще води листите за изборите

БСП се събира на Национален съвет в централата на партията, с цел да дефинира по какъв начин ще бъдат подредени листите за идните парламентарни избори на 27 октомври. Левицата ще се яви като част от обединението " БСП-Обединена левица ", оповестяват от " Фокус ".

Членовете на Националния съвет дойдоха на " Позитано " 20 за съвещанието. Преди неговото започване част от социалистите се стопираха за коментар пред публицистите.

Според някогашния народен представител от левицата Дора Янкова доверие за водачи на листите би трябвало да се гласоподава на хора с опит, експертиза и благоприятни условия.

" Иска ми се това, което през днешния ден ще ни предложат, да бъде от хора, които имат доверието на обществото, имат доверието на лявото - на Българска социалистическа партия, на левицата, и да бъдат мощни персони ", съобщи тя.

По думите ѝ Сергей Станишев дава отговор навръх този профил.

Бившият евродепутат от Българска социалистическа партия Петър Витанов съобщи, че не желае да се асоциира с част от краткотрайното управление на партията: " Обновлението не взема решение въпроса, би трябвало да има синергия, би трябвало да откри почтени и авторитетни хора ".

Калоян Паргов съобщи, че е подготвен да води столичния 25-МИР: " Познавам всяко кътче на София. За мен няма да е проблем и няма нищо ужасно. Там би трябвало да се състезаваме с резултата на Корнелия Нинова. Ако преценяват, мога да го поема ".

Попитан дали Сергей Станишев би трябвало да оглави листите на Българска социалистическа партия, той сподели, че това би трябвало да се случи, само че като лидер на някой от основните МИР-ове.

" Мястото му е 24-МИР. Образът на Сергей Станишев, позициите, които заема, поддръжката, която я има, към този момент я няма в партията. Тя отиде в други партии. Това е единственият МИР, в който може да я притегли. Сергей Станишев притегля тъкмо такива гласоподаватели, които ги няма. Те избягаха в ПП-ДБ ", разяснява той.

На " Позитано " 20 влязоха още Кирил Добрев, Румен Гечев, Драгомир Стойнев, само че те не направиха коментар пред публицистите.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР