БСП се разграничава от тримата служебни министри и няма да

...
БСП се разграничава от тримата служебни министри и няма да
Коментари Харесай

Не носим политическа отговорност за действията им. БСП се разграничи от служебните си министри

БСП се разграничава от тримата служебни министри и няма да носи отговорност за дейностите им. Такова решение взе в петък Националният съвет на социалистите. Решението важи и за зам.-министрите, регионалните шефове и зам.-областните шефове от редиците на партията, назначени от новото служебно държавно управление.

Тримата министри в състава на кабинета, които са членове на Българска социалистическа партия, са министърът на правораздаването Крум Зарков , министърката на спорта Весела Лечева и министърът на земеделието Явор Гечев .

"Разграничаваме се от членовете на Националния съвет, назначени за служебни министри в нарушаване на устава на партията. Не носим политическа отговорност за техните дейности оттук насетне, както и за цялото държавно управление ", сподели лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет на партията.

Тя обаче добави обаче, че те няма да бъдат глобени.

"Никога не сме имали желание да ги изключваме и остават членове на Българска социалистическа партия ", сподели Нинова.

По думите ѝ назначението им е "недопустима намесата на президента Румен Радев във вътрешнопартийни каузи ".

Конфликтът сред Нинова и Радев се изостри през последните месеци, а с назначението на Зарков, Лечева и Гечев стана напълно открит. И тримата са измежду критиците на Нинова и партийното управление и неведнъж са влизали в несъгласия с него.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР