БСП се подготвя за прекия избор на нов председател на

...
БСП се подготвя за прекия избор на нов председател на
Коментари Харесай

Как ще се проведе прекият избор с БСП - въпроси и дилеми

БСП се приготвя за директния избор на нов ръководител на партията. Днес ще бъдат доставени изборните бумаги на " Позитано " 20. Гласуването пък ще бъде в събота.
Изборните книжата са авансово комплектовани за всяка секция, а бюлетините са отпечатани с нужните отбрани.За първи път изборът за ръководител на Столетницата ще е директен. За да е годен, в него би трябвало да са взели участие повече от половината от членовете на Българска социалистическа партия.
 Председателят на Младежкото Българска социалистическа партия в Плевен: Гласувам за бъдещето с Корнелия Нинова Председателят на Младежкото Българска социалистическа партия в Плевен: Гласувам за бъдещето с Корнелия Нинова
Корнелия Нинова е изборът за водач на Българска социалистическа партия втори мандат на ръководителя на Младежкото обединяване на партията в Плевен. Подкрепата си Ант...
По този мотив от Actualno.com се свързахме с виновни лица по изборния развой, които да разяснят по какъв начин ще се реализира той, транспарантно ли е всичко и направена ли е нужната разяснителна акция за редовите социалисти.
Емил Войнов, ръководител ЦКПИ
Избирателните описи, по които ще се гласоподава, се приготвят по общинските и надлежно районните препоръки на партията и се предават на комисиите. Списъците се основават на база на членовете на Българска социалистическа партия към 31 декември, като се заличават всички умряли, напуснали и отпаднали. След това се съхраняват до изборния ден от комисиите, които имат ангажимент да заличат от описите нови умряли или напуснали партията. Бюлетините за гласоподаване към този момент са раздадени във всички области, като през днешния ден за последно за оставени София-град и София-област. Гласуването в изборния ден е от 7.00 сутринта до 19.00 часа. Гласува се единствено с персонална карта.
Всичко ще бъде обществено. При преброяването на гласовете в края на изборния ден на три пъти ще бъдат въведени всички данни. Първоначално ще бъдат въведени електронните таблици, които ще получим от всяка районна комисия. Второ път ще въведем данните от хартиените протоколи на общинските комисии, които ще постъпят при нас. И трети път ще въведем всички секционни протоколи. Накрая трите ще бъдат съпоставени за възможна техническа неточност и няма да има никакво подозрение върху крайния избирателен резултат. Още повече, че при приемане на книжата и материалите от съответните районни комисии, всеки покровител на входа ще може да получи копие от тези протоколи.
Ирена Анастасова, член на ЦКПИ
 Валери Жаблянов и Красимир Янков приканват за безучастие в избора на ръководител на Българска социалистическа партия Валери Жаблянов и Красимир Янков приканват за безучастие в избора на ръководител на Българска социалистическа партия
" Във връзка с планувания през днешния ден спор от Софийската партийна организация сред претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия заявяваме, че няма да вз...
Първоначално имахме издигнати 55 претенденти. Само 5 от тях с заявиха пред Централната комисия за директен избор на ръководител, че ще вземат участие в конкуренцията. Те към този момент са обществено известни. Оттук насетне ние сме организирали цялата процедура - печатане на бюлетини и протоколи, всичко към този момент е разнесено в страната. Общинските препоръки на Българска социалистическа партия са избрали общинските изборни комисии, секционните изборни комисии и са сложили изборните описи.
Изборът се реализира по същия метод, както на националните избори. Това в действителност е една голяма по размера си работа. Всеки претендент има право на покровители. Те се записват в общинските изборни комисии и могат да участват във всяка изборна секция, в това число и в Централната комисия могат да участват, без каквито и да било ограничавания.
Ние организирахме добра осведомителна акция от страниците на вестник Дума, вестник Земя и Българска свободна телевизия. Дали сме право на достъп на всички претенденти, теглихме чоп за всяко едно предаване - за реда на появяването на претендентите, уведомили сме ги публично. Ние вършим цялата организация с хора, които не са на щатна работа и го вършим с доста по-малък размер сътрудници от националните избори. Хората са стимулирани да успеем, тъй като това се случва за първи път освен в историята на Българска социалистическа партия, само че и на всички партии в България.
Калинка Николова, член на ЦКПИ
Като всеки избор, който се прави за първи път, евентуално има някои пропуски. От ЦКПИ имаше задоволително навременна информация за обособените стадии по организацията на процеса. Доста взаимствахме от практиката на държавната централна комисия във връзка с документите. Това може би е затруднило някои по-малки организации, само че бяхме водени от желанието да създадем транспарантен развой. Доста полемики има по основаването на мобилните секции, които съгласно мен са нужни, тъй като има хора по отдалечени селища и са затруднени с напредването. Там не сложихме някакъв предел на броя на бюлетините за гласоподаване, има секции с по няколкостотин индивида, което поражда въпроси.
 Божанков: Нинова е поредна против порочния модел на ръководство на ГЕРБ Божанков: Нинова е поредна против порочния модел на ръководство на ГЕРБ
“Последователната позиция на Корнелия Нинова по отношение на ГЕРБ и този циничен модел на ръководство й дава заем на доверие да продължи....
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР