БСП се оттегля от преговорите за първия мандат с ГЕРБ,

...
БСП се оттегля от преговорите за първия мандат с ГЕРБ,
Коментари Харесай

Нинова: БСП се оттегля от преговорите с ГЕРБ и няма да бъде параван за такава политика

Българска социалистическа партия се отдръпва от договарянията за първия мандат с ГЕРБ , защото няма по какъв начин да реализира съгласие по петте национални задания , които бяха сложени в партията. Това съобщи пред публицисти водачът на левицата Корнелия Нинова .

По нейните думи концепцията на ГЕРБ за сформиране на държавно управление е сбъркана, защото партията е номинирала партиен претендент за министър председател . Поради тази причина от Българска социалистическа партия взели решение да прекратят диалозите за първия мандат. 

Тя добави, че левицата няма да отстъпи по отношение на тематики като бюджет с недостиг от най-малко 4,5% , възбраната за експорт на оръжия за Украйна и отхвърлянето на Истанбулската спогодба. 

„ Изявлението на Мария Габриел по отношение на настояването на оставка на Иван Гешев по никакъв метод не се е отразило на нашето решение. Ако беше по този начин, през днешния ден въобще нямаше да вървим на договаряния. За нас тематиката за оставката на Гешев и за правосъдна промяна продължава да стои. Но госпожа Габриел е политическо лице и изказването ѝ значи политическа интервенция в самостоятелната правосъдна система. Не е нейна работа и не е наша да се месим в това “, съобщи още Нинова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР