БСП се обяви против отпадането на ограниченията за закупуване на

...
БСП се обяви против отпадането на ограниченията за закупуване на
Коментари Харесай

БСП не иска да продаваме земята си на чужденци

БСП се разгласи срещу отпадането на рестриктивните мерки за закупуване на земеделска земя. Това съобщи на конференция в централата на партията водачът на Левицата Корнелия Нинова.

Според нея предлагането не подсигурява нито в чии ръце ще попадне тази земя, нито че тя ще бъде употребена за произвеждане - каквото е предназначението й. Нинова смята, че би трябвало да защитим националния си интерес. " Българската земеделска земя е най-евтина в Европейски Съюз ", уточни аленият водач.

Нинова посочи, че макар че е най-евтина, тя ще получава и европейски дотации на декар повърхност. Нинова даде и образец: " Идва някой жител на друга страна, купува земеделска земя, не е длъжен да създава върху нея, заявява я и получава дотация за тази земя ". По този метод той ще получи полза, само че не е предпазен интереса на България.

По думите й, редица страни в Европейски Съюз имат своите ограничаващи ограничения и процедури за такова свободно закупуване на земеделска земя. От Българска социалистическа партия оферират на държавното управление да изиска отсрочване на този въпрос.

" Утре ще желая среща с ръководителите на другите парламентарни групи ", заяви Нинова и добави, че има благоприятни условия за деяние. От Левицата оферират държавното управление да изиска отсрочване на този въпрос.

" Утре ще беседвам с другите водачи, всички евродепутати от всички парламентарни групи като българи да се обединят и дружно с сътрудниците си евродепутати от други страни в Европейски Съюз, които имат запаси, имат ограничавания дружно да потърсят диалога в Брюксел ", добави още ръководителят на Българска социалистическа партия.

Ако не се стигне до такова единодушие и разискване в Брюксел, " не е толкоз ужасно да влезем в правосъден спор ". Според специалисти, с които Нинова е разговаряла, не е изключено да спечелим такова дело, в случай че имаме причините си в отбрана на националния интерес. " Моля, не приемайте това като антиевропейска позиция ", прикани Корнелия Нинова.

Тя е поискала публично среща с президента Румен Радев. По думите й, желае да разиска с него с изключение на този въпрос, и парламентарни, законодателни начинания, правосъдната промяна и други Срещата ще бъде до края на седмицата.

 ГЕРБ и Движение за права и свободи на разнообразни позиции за клас Обновена
ГЕРБ и Движение за права и свободи на разнообразни позиции за клас " прослужено време "

Хасан Адемов упорства за публичен консенсус

Българска социалистическа партия е срещу и предлагането за отпадането на класа " прослужено време ". Според Нинова това ще докара до понижаване на приходите на хората. Мнението й обаче е, че би трябвало да се подтикват младите експерти посредством бонуси. Нинова разгласи, че другата седмица ще се срещнат и с двата синдиката - КНСБ и " Подкрепа ".

" По тази тематика е извънредно значимо какво мислят ГЕРБ, тъй като и по такава значима тематика представител стана Валери Симеонов ", разяснява водачът на опозицията и изиска да знае дали ГЕРБ споделят това предложение, ще го гласоподават ли в зала или това е самодейност на Симеонов.

 Удряли работещите небогати с махането на клас
Удряли работещите небогати с махането на клас " прослужено време "

Дългият професионален опит давал опция за по-бързо реализиране на резултати

Нинова е на мнение, че решението на Инспектората към Висш съдебен съвет за срещата Цацаров-Дончев-Гергов не трансформира нищо за Георги Гергов. Според решението няма нищо неправилно в срещата сред тримата.

Корнелия Нинова уточни, че решението касае единствено основния прокурор и добави, че Георги Гергов е бил на тази среща в качеството си на политическо лице и става въпрос за решение на политически орган, което няма нищо общо с това на Висш съдебен съвет.

 Президентът да образува спецкомисия за „ Цумгейт”, упорства шефът на Върховен касационен съд
Президентът да образува спецкомисия за „ Цумгейт ”, упорства шефът на Върховен касационен съд

Това е в пълномощията на Румен Радев

" Г-н Гергов не е направил закононарушение, нито нарушаване. Става въпрос, че партията по този метод беше въвлечена в един абсурден случай, един спор, който ние неинформирани трябваше да понесем политическата отговорност, добави Нинова.

 Казусът
Казусът " Цумгейт " отиде в Брюксел

Говорителят на основния прокурор отхвърли коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР