БСП се нуждае от единство, нова програма и истински леви

...
БСП се нуждае от единство, нова програма и истински леви
Коментари Харесай

Младежкото обединение в БСП: Време е за модерен ляв завой

БСП се нуждае от единение, нова стратегия и същински леви цели. Решително настояваме за съвременен ляв завой в определянето и приоритизирането на политиките, защитавани от партията и поход към единение и преустановяване насаждането на спорове, вътрешните битки и гонения.

Това се споделя в позицията на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, призната с цялостно болшинство от Националния съвет на обединяването през вчерашния ден. Според младите социалисти в незабавен порядък би трябвало да стартира полемика за приемане на нова стратегия на Българска социалистическа партия и да бъде извършена ефикасна организационна промяна и стимулиране на вътрешнопартийния живот. Според Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия присъединяване на левицата в сегашното ръководство не трябва да оставя на назад във времето или да замъглява трезвата оценка за положението и проблемите пред Българска социалистическа партия.

Младите социалисти обявиха, че съществуват опасности за превръщането на ползите на левите хора, на служащите, на младите, на интелигенцията в България като периферни в политическия дневен ред. В позицията си Младежкото обединяване изрично се опълчва на подмяната на левия дневен ред от ръководителя и управлението на партията с измислени и несъществуващи „ проблеми “ като „ джендър-идеологията “ и загърбването на достоверните и структурни леви проблеми.

Според младежите социалисти общественото, икономическо, културно, политическо неравноправие, приходите и благоденствието на служащите, демонтирането на обществената страна, битката с корупцията, развиването на културата, опазването на околната среда, софтуерната гражданска война и цифровата, са главните тематики, които би трябвало да бъдат във фокуса на една лява партия.

Габриел Вълков, интернационален секретар на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, съобщи: За нас като младежи най-съществен е разговорът в Българска социалистическа партия. Не би трябвало единствено да спорим вътрешнопартийно, а да се слушаме и чуваме. Ръководството на партията би трябвало да бъде в непрекъснат разговор с младежите в Българска социалистическа партия, в случай че желаеме нашата партия да има бъдеще. Те би трябвало да чуват нашите хрумвания и да ги схващат, с цел да можем посредством градивен диалог да реализираме общ триумф за Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР