БСП се готвим за евроизборите, притеснения нямаме. А тези наши

...
БСП се готвим за евроизборите, притеснения нямаме. А тези наши
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: ГЕРБ ще удължат агонията на това управление, докато разделят плячката

БСП се готвим за евроизборите, терзания нямаме. А тези наши досегашни представители, които от дълго време не се свързват с Българска социалистическа партия и дължат доста отговори на левите гласоподаватели за какво предадоха техния интерес, надали имат каквото и да е съображение да изискат още веднъж това доверие, уточни зам.-председателят на партията

„ Тази сглобка ще се разпадне тогава, когато Политическа партия ударят електоралното си дъно и станат непотребни.” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и депутат Атанас Зафиров в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов” на NOVA News.

И добави: „ Доколкото е видно, че това към момента не е по този начин – най-малко съгласно последните социологии, ГЕРБ ще удължат най-малко още малко мъката на това ръководство. Но не задълго. Докато разделят плячката, наречена регулаторни органи. Докато заметат абсурда към Нотариуса, „ Осемте джуджета “, корупционните кавги в правосъдната власт”.

В отговор на въпрос на водещия за това какво държавно управление би трябвало да има страната Атанас Зафиров отговори: „ Българска социалистическа партия постоянно сме твърдели, че в при едно разграничено общество и парламент, най-удачната формула е надпартийно експертно държавно управление с необятна парламентарна поддръжка по национални цели и политики. При всички случаи, формулата на ръководство, която виждаме сега „ Бий ме – обичам те”, надали е нещо, което са очаквали българските жители. Така че е повече от ясно, че няма по какъв начин да продължи да действа подобен вид ръководство като настоящето. Дали е постижимо нещо по-различно – следва да забележим.”

В диалога за регулаторите и Българска социалистическа партия, Атанас Зафиров акцентира: „ По метода, по който ръководещите считат да проведат съответните процедури демонстрира, че няма място за наши представители там. Ние казахме: регулаторите са самостоятелни органи – те не би трябвало и не може да се управляват от политически лица. Ако се предложи подобен кардинален метод, бихме се присъединили в диалозите. Аз обаче надълбоко се колебая това да стане. Правим заключения от метода, който заложиха в договарянията двете политически сили.”

„ Българска социалистическа партия дадохме нашата оценка – отрицателна за работата на държавното управление. Няма бранш, където това ръководство да не се провали”, съобщи Атанас Зафиров за кабинета „ Денков “.

На въпрос за контракта за 3D радарите и френската компания „ Талес”, националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” и член на Комисията по защита отговори: „ Не знаем дали ще е френската компания, защото не е оповестено това име. Но в случай че е по този начин, ще бъда забавно да получим отговор по какъв начин се знаеше още преди месеци, че това ще бъде фирмата-победител.”

Зафиров уточни, че в цялата процедура е имало смущаващи неща: „ Първо, фактът, че министър Тагарев не е наредил на комисията да изиска усъвършенстване на офертите от участващите в процедурата компании. Това е доста притеснително, защото е нормалната процедура в сходен вид контракти и покупко-продажби, свързани с националната сигурност. Това подухва на избрани мисли, защото води до съответна финансова загуба на страната. Втората огромна похвала на министъра – по какъв начин бил свалил цената с 25% не е вярна, тъй като авансово заложената висока цена и постигнатата такава е посредством напъните на господин Тагарев. Но това е просто в резултат на раздута авансово нереална цена и в последна сметка – на пазарна конкуренция.”

На въпроса за опцията да има няколко леви листи на идния евровот, Атанас Зафиров отговори: „ Нямаме терзания, тъй като сме кардинални и поредни към хората. А тези наши досегашни представители, които от дълго време по никакъв метод не се свързват с Българска социалистическа партия и дължат доста отговори на левите гласоподаватели за какво предадоха техния интерес, надали имат каквото и да е съображение да изискат още веднъж това доверие”.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР