БСП се държи на принципа или нашето, или нищо. Това

...
БСП се държи на принципа или нашето, или нищо. Това
Коментари Харесай

Румен Петков: Поведението на БСП не показва парламентаризъм

„ Българска социалистическа партия се държи на правилото „ или нашето, или нищо ”. Това не е парламентаризъм ”. Така ръководителят на партия АБВ Румен Петков разяснява в ефира на „ Здравей, България ” решението на левицата да бойкотира парламентарните съвещания. И акцентира, че предприемайки сходна стъпка, социалистите би трябвало да са наясно по какъв начин биха могли да се върнат в пленарна зала, което при предходното им овакантяване станало „ конфузно ”.

„ Българска социалистическа партия излезе и от Националното съдружие на общините, а даже самите кметове не са съгласни с това – просто ги извадиха ”, разяснява още Петков.

Той не сподели изрично дали АБВ води договаряния за явяване в коалиция с Българска социалистическа партия на идните избори, само че акцентира, че „ чувството за самодостатъчност в политиката води до самотност ”. АБВ обаче водели диалози с техни сътрудници в лявоцентристкото пространство. И били уверени, че могат да дадат на българите „ чувство за бъдеще ”.

Политикът обаче бе безапелационен, че партията му не поддържа настоящето ръководство и го дефинира модела му като „ незаконен и надълбоко нездравословен за страната ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР