БСП счита, че трябва по възможно най-бързия начин да се

...
БСП счита, че трябва по възможно най-бързия начин да се
Коментари Харесай

БСП настоява: две тарифи за водата и водни помощи за нуждаещите се

" Българска социалистическа партия смята, че би трябвало по допустимо най-бързия метод да се вземат ограничения за понижаване цената на водата. Много хора изнемогват от непостижимите цени. Водата не е привилегия и тя би трябвало да е налична до всеки един български жител ", се споделя в позиция, призната на съвещанието на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Ръководството на партията заседава дружно с парламентарната й група.

 

В позицията на Българска социалистическа партия се споделя още:


" Ние настояваме за чуване на Министерството на районното развиване и на управлението на ВиК холдинга, с цел да се обясни какво тъкмо се случва в бранша.

Предлагаме промяна в две направления. На първо място - би трябвало да бъдат въведени незабавно две цени за водата до и над избрани кубици. Защото за тези, които пълнят своя басейн, цената би трябвало да е една, а за тези, които я употребяват единствено за пиянство и спестовно - за къпане - друга.

На второ място - да има водни помощи за обществено слабите групи хора, както има в Европа и по този начин както има енергийни помощи.

Българска социалистическа партия желае да се разбере кой е отговорен за безобразията в този бранш в последните 10 години и да понесе своята отговорност. Ключово значимо е да стартира изцяло разглеждане и възобновяване на системата, като се стартира от язовирите, ВиК бранша, остарелите и неподновени с десетилетия тръбопроводи, пречиствателни станции и напоителни системи. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР