БСП събира на заседание своя Национален съвет, за да утвърди

...
БСП събира на заседание своя Национален съвет, за да утвърди
Коментари Харесай

Пленум на БСП решава за предизборния щаб и тримата служебни министри

БСП събира на съвещание своя Национален съвет, с цел да утвърди структурата и състава на Националния избирателен щаб на партията. Очаква се и позиция за статута на тримата членове на съвета, които станаха министри в назначеното от президента служебно държавно управление – правосъдния Крум Зарков, Весела Лечева, която пое спорта и Явор Гечев, който смени в земеделието Иван Иванов.

Очаква се да бъдат одобрени структурата и състава на Националния избирателен щаб на социалистите. Предвижда се Националният съвет да одобри и решения, свързани с предварителния избор на 2 октомври във връзка с формулата и метода на присъединяване в изборите за народни представители, определянето на критериите и процедурите за издигане на претенденти на Българска социалистическа партия.

Според Ирена Анастасова, зам.- ръководител на левицата няма да се взема решение въпросът с министрите, а може би единствено ще се разиска. Пред Българска национална телевизия тя съобщи, че в партията не одобряват ходът им с влизане в служебния кабинет като изменничество, само че самата тя не го приема за редно. 

„ Не бих споделила, че се преглежда като изменничество, само че че не е прелестно и че нашите партийни членове разясняват това държание, това е реалност. Според нашия правилник - когато става дума даже за министри, Националният съвет би трябвало да се произнесе. Това до момента се случваше, в този момент не се случи. Колегите, които одобриха присъединяване си като министри в служебния кабинет, избраха своето държание и своя път. Логично е, че бидейки служебни министри, тези сътрудници няма по какъв начин да вземат участие в акцията, няма по какъв начин да оказват помощ на Българска социалистическа партия и да се включат интензивно в идните избори. Явно са създали този избор - да не оказват помощ на партията в този миг. Лично аз считам, че не е редно. Ако бяха попитали Националния съвет или Изпълнителното бюро, не мисля, че щяхме да кажем - не. Това е техен метод на държание, което приказва за отношението към дилемите, които би трябвало да извършва нашата партия ”, сподели Анастасова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР