БСП са получили уважителното отношение от ИТН и са проведени

...
БСП са получили уважителното отношение от ИТН и са проведени
Коментари Харесай

Нинова за кандидат-премиера на ИТН: Показва компетентност и диалогичност, но не е достатъчно

Българска социалистическа партия са получили уважителното отношение от Има Такъв Народ и са извършени , а нуждата от поддръжка в самата зала, " ни дават съображение да кажем, че без Българска социалистическа партия няма да има устойчиво държавно управление ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от Бузлуджа.

Все по-вероятно да има постоянен кабинет , " несъмнено, остават още значими решение. Трите така наречен партии на митинга нямат задоволително болшинство , с цел да сформират устойчиво държавно управление ", изясни тя.

За кандидат-премиера на " ИТН " Пламен Николов , Нинова разяснява, че се е срещнала с него по време на договарянията за политики.

" Той беше част от преговорния екип на Има Такъв Народ за частта " Образование ". Той сподели подготвеност и диалогичност, само че това не е задоволително " за министър председател .

Канят Николов на общо заседание на парламентарната група, Българска социалистическа партия желаят да го изслушат и да получат гаранции , че това, за което са договорили по време на договарянията, ще бъде изпълнено от идващия Министерски съвет.

" В диалозите за сформиране на държавно управление сме най-ясни, поредни и кардинални. Имаме проект в 4 стъпки и го следваме . Първата - диалози за политики - завърши в петък. Втората - състав на Министерски съвет. Третата - намиране на формула на съглашение за поддръжка. И четвъртата - привикване на нашия групов орган Националния съвет, който да каже последната си дума. Дотук сме минали първата стъпка . "

" Очакваме Министерски съвет да бъде разгласен обществено преди да бъде импортиран в зала . В идните дни по-късно ни остава да приказваме с сътрудниците от Има Такъв Народ за формулата за съглашение и последната стъпка - привикване на нашия групов орган ", изясни още Нинова.

За 130-годишнината от началото на проведеното социалистическо придвижване в България, Н инова пожела на социалистите " кураж и сили , тъй като сега сме изправени пред съществено предизвикателство - в този фрагментиран парламент да бъдем на висотата, която се чака от нас, с цел да създадем постоянен кабинет, защото предстоят доста значими решения за България. "

" Съществена част сме от диалозите за този кабинет , отнасяме се извънредно съществено. Изразявам удовлетворение, че предложенията ни от последните години, които бяха отхвърляни от ГЕРБ и патриотите, срещат схващане от мандатоносителите ".

Редовен кабинет, само че " не непременно , несъмнено, остават още значими решения -съставът на Министерски съвет и формата за поддръжка ". Българска социалистическа партия не са предложили министри и няма да го създадат .

 Българска социалистическа партия внимава с алените линии
Българска социалистическа партия внимава с алените линии

Продължават да търсят формула за писмени гаранции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР