БСП са получили покана от страна на лидерите на ПП/ДБ

...
БСП са получили покана от страна на лидерите на ПП/ДБ
Коментари Харесай

БСП отказват разговор с разнопосочните ПП/ДБ за Конституцията, засега

БСП са получили покана от страна на водачите на ПП/ДБ Кирил Петков и Христо Иванов за предварителни диалози по тематиката за промени в Конституцията, само че са взели решение да не се отзоват. Освен това Петков не е бил дал конкретика по отношение на това какво тъкмо се цели като промени във висшия закон.

" Получихме покана от Кирил Петков и Христо Иванов за диалози за конституционно болшинство от 180 гласа, както знаете, те имат 160, само че за бързата процедура са нужни 180 . Събрахме нашите групови органи и имаме решение - да не участваме в предварителни диалози. Когато в комисията по Конституцията бъдат импортирани съответни текстове, ще се произнесем по всеки един от тях и ще вършим наши спомагателни оферти ", заяви ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в коридорите на Народното събрание.

Соцлидерката акцентира - Конституцията следва да се трансформира извънредно деликатно , а от Българска социалистическа партия имали подозрения дали това може да направи настоящият състав на Народното събрание. " Бързането крие риск. Това Народно събрание е прекомерно раздробено, даже ръководещото болшинство не е единно по тази тематика, значими решения се взимат с плаващи болшинства, всеки хвърля хрумвания за промени в Конституцията, които в доста случаи даже се изключват една друга. "

Попитани от Нинова обаче, от ПП/ДБ не били изключително съответни по отношение на това, което желаят да трансформират в Конституцията . " Питахме ги. Засега имаме формален план на Движение за права и свободи . Колегите от ПП/ДБ имат други хрумвания, към този момент не са ги официализирали като документ. Има много разнопосочни отзиви, не сме обсъждали като елементи какво тъкмо и съответно желаят. Но си сменят постоянно мненията - да вземем за пример от това дали да я няма фигурата основен прокурор до това да я има, само че с лимитирани пълномощия... ", описа по какъв начин е протекъл диалогът Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР