БСП са получили покана от кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел

...
БСП са получили покана от кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел
Коментари Харесай

Нинова пак критикува Борисов – обърнал логиката на разговорите

БСП са получили покана от кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел за среща, която ще се организира в четвъртък в Народното събрание. Социалистите ще се отзоват на поканата, въпреки и в нея да липсва каквато и да е конкретика, а чак след диалозите ще бъде инициирано вътрешнопартийното допитване до членовете на " столетницата " дали партията да поддържа първия мандат. Това сподели в коридорите на Народното събрание ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Какво ще обсъждаме - програмата на ГЕРБ ли, програмата на ПП/ДБ ли? 5 национални целта ли? Което не е нейна работа, тези цели трябваше да ги уточним на лидерската среща. Очакваме ред в хаоса, както споделят от ГЕРБ, тъй като с този си ход единствено го задълбочават. Трябваше по различен метод да се подходи ", разяснява тя.
 Официално: Мария Габриел е претендентът на ГЕРБ за министър председател
Официално: Мария Габриел е претендентът на ГЕРБ за министър председател

Тя ще организира срещи с останалите партии, дружно с излъчени от нея контактни групи

" Събрахме се, обсъдихме предлагането на ГЕРБ. Смятаме, че господин Борисов направи следващата неточност. Ние предложихме, и по този начин разбираме политиката по принцип, да има една лидерска среща, на която да се обсъдят най-важните 5-6-7 целта за България и да потърсим там единодушие. И в случай че го реализираме, да си сложим рационални периоди за осъществяване на тези задания. И едвам тогава да търсим министър председател, министрите, които да могат да свършат тази работа ", добави Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия изрази страдание, че Борисов " обърнал пирамидата " и вместо първо да се реализира единодушие по цели, а едвам по-късно да се оферират имена, той стартирал Мария Габриел за проектопремиер.

" Трябва да има конкретика, какво да запитвам сега членовете на партията? Какво да го запитвам, като и тук в Народното събрание партиите не знаят какво се случва? Няма да прахосвам партийна сила за нелепостите на ГЕРБ ", отговори на въпрос на news.bg тя по кое време ще започва вътрешнопартийното допитване.
 Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи чакат политическата рецесия да се реши Обновена
Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи чакат политическата рецесия да се реши

Карадайъ желае партиите да седнат на една маса, Нинова е подготвена на диалози, в случай че ги поканят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР