БСП са отворени за диалог и за търсене на решения,

...
БСП са отворени за диалог и за търсене на решения,
Коментари Харесай

Нинова за проекта на Петков и Василев: Дежа вю със Слави в началото

БСП са отворени за разговор и за търсене на решения, само че ще изчакат да видят какво оферират от новия план на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. На тези избори обаче партията ще се яви в същия формат - като коалиция "БСП за България ". Това съобщи в студиото на "Денят стартира " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Нинова счита, че "Продължаваме смяната " доста наподобява на плана на Слави първоначално.

"Не просто се появиха едни нови хора, има еуфория. Много наподобява на Слави първоначално. Дежа вю - отново беше една еуфория, не излезе да каже какво предлага. Ние задавахме въпроси. Просто едно и също, по тази причина желаеме да изчакаме ", сподели Нинова.

Тя прикани да се конкретизират. "Нека да им мине сантименталният интервал. Чакаме ги на терена на същинската политика ".

Категорична е, че дълбоката смяна на модела още не е почнала и корупцията няма да се пребори със промяна на хора, а със промяна на същината на модела.

Нинова счита, че "Демократична България " малко избързват с предлагането за коалиция с "Продължаваме смяната ".

"Може би виждат вреда от новия план. Ако ИБГНИ не влязат в Народното събрание, в случай че новият план разцепи Демократична България и може би бързат да се предложат - "вземете ни просто, с цел да влезем в Народното събрание и да имаме места ". Ние ще подходим по друг метод, отворени сме за разговор, за търсене на решения, само че ще изчакаме да забележим какво оферират. Искаме да им забележим програмата, концепциите ", сподели Нинова.

Българска социалистическа партия желаят от тях отговор на съответни въпроси - като какво ще вършат с РСМ, с националния суверенитет, ще правят отстъпка ли пред това районен съд Македония да бъде призната в Европейски Съюз, в случай че не извършва контракта с България. Също по този начин какво мислят за джендър идеологията и Истанбулската спогодба.

Лидерът на Българска социалистическа партия е скептична и към посланието на "Продължаваме смяната " - "с десни средства, леви резултати ".

"Този девиз е надпартиен, за нас е погрешен, да не кажа по-силна дума. Опитът за обезличаване на идеологията на партиите би могъл да бъде и рисков. Размиването на идеологиите да няма ляво и дясно е риск. Още повече желая да видя на практика по какъв начин схващат това новите сътрудници, " сподели тя.

Нинова не се тормози, че новият план ще откъсне електорат от Българска социалистическа партия.

"Оттук нататък е съревнование сред нас на терена на политиката и по-добрият да завоюва ", сподели тя.

Смята, че за новия план се е знаело авансово и че Петков и Василев са получили благословията на президента.

Нинова обаче съобщи, че Националният съвет на Българска социалистическа партия от дълго време е взел решение да поддържа на президентските избори Румен Радев и Илияна Йотова. В момента си прави процедура по техния правилник и по Изборния кодекс. До 26-и би трябвало да протекат общинските конференции с номинации.

В Българска социалистическа партия решенията не се взимат от един човек и от върха, а от долу, през всички групови органи и най-много да се чуе гласа на симпатизантите на партии, сподели Корнелия Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР