БСП с това ръководство и този състав е на правилната

...
БСП с това ръководство и този състав е на правилната
Коментари Харесай

Божанков: БСП с това ръководство и този състав е на правилната страна

БСП с това управление и този състав е на вярната страна. Докато това е по този начин, ние ще сме бариера пред реставрацията на ГЕРБ. Ние задоволително добре разпознаваме кое е вярно и неверно.  Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия определеният за народен представител от БСП в 48-то Народно заседание Явор Божанков.

Той съобщи, че партията няма проблем да бъде в съпротива, само че счита, че този парламент е жертван.

" Правителство няма да има, в случай че ГЕРБ не се съберат с досегашните им сътрудници - тези, с които смъкнаха държавното управление на Петков. Да подкрепим мандат на ГЕРБ значи да подкрепим мандат на Движение за права и свободи, което няма по какъв начин да стане ", разясни социалистът.

 

Смятаме, че би трябвало да се съблюдават избрани правила. Правилата споделят – дипломат, който има акредитация, се кани. Ако България желае да отзове съответния дипломат или да приключи дипломатическите връзки със съответната страна, си има съответния ред, сподели Божанков във връзка решението, към което се сплотиха четири от парламентарно показаните партии, съветският дипломат Елеонора Митрофанова и посланикът на Беларус да  не бъдат канени на първото съвещание на Народното събрание.

 

Администрацията на Народното събрание разреши народни представители, които още не са положили клетва, да вземат такова решение. Това е сюжет на ГЕРБ, който цели да сътвори други разделения в обществото, а не за правосъдната промяна, която значи и оставката на Гешев. Ние сме " за " оставката на Гешев. Колегите от ГЕРБ не могат да застанат откровено за правосъдна промяна, тъй като в предходния парламент те бяха отявлени съперници на закриването на спецсъдилищата. Те екслоатират тази тематика, като търсят друга линия на разделяне, уточни Божанков.

 

Попитан на чия страна е БСП по отношение на войната в Украйна социалистът съобщи: " Народното събрание одобри декларация, в която се споделя задоволително ясно кой е нападател, кой е жертва, и осъжда съветската експанзия. Ние сме подкрепили тази декларация. В нея е ясно коя страна е права и коя не ".

 

В персонално качество аз поддържам Украйна и съм ходил на митинги в поддръжка на Киев в първите дни на войната. Там не съм виждал сътрудници от ГЕРБ, те станаха евроатлантици малко по-късно. Борисов беше антикомунист, нищо че беше телохранител на Тодор Живков, нищо че имаше партийна брошура на Българска комунистическа партия, в този момент пък е евроатлантик, нищо че сътвори " Турски поток ", нищо че " Лукойл " не плащаше налози в България. ГЕРБ се пробват да се докопат назад до властта и употребяват тематиката за евроатлантизма, сподели още Явор Божанков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР