БСП с поредица срещи заради идеята да отпадне ограничението за

...
БСП с поредица срещи заради идеята да отпадне ограничението за
Коментари Харесай

БСП е "ЗА" идеята да отпадне ограничението за купуване на земеделска земя

БСП с поредност срещи поради концепцията да отпадне ограничаването за пазаруване на земеделска земя, оповестява ДАРИК.
 
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова чака още на следващия ден да се срещне с ръководителите на другите парламентарни партии. Освен това е поискала среща по тематиката и с президента Румен Радев.
 
Предложението да отпадне ограничаването за закупуване на земеделска земя не подсигурява в чии ръце ще попадне тя или че ще бъде употребена по предопределение.  Според водача на Българска социалистическа партия въпросът опира до отбрана на националния интерес.
 
" Българската земеделска земя е най-евтината в Европейски Съюз. Защо би било забавно закупуването на земеделска земя? Защото, като най-евтина, тя ще получава европейски дотации и то на декар повърхност ", сподели тя. " Тоест идва някой жител на друга страна, купува земеделска земя, не е длъжен да създава върху нея, заявява я и получава дотации ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
 
Нинова добави, че редица европейски страни са подхванали ограничаващи ограничения. Затова тя ще упорства за срещи по тематиката.
От Българска социалистическа партия оферират държавното управление да изискат отсрочване на този въпрос, а българските евродепутати да потърсят подпомагане от сътрудници от друга страни. Освен това можело да се стигне до правосъден спор, в случай че се наложи, само че да се отбрани националния интерес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР