БСП с първи коментар, след като Слави Трифонов обяви своя

...
БСП с първи коментар, след като Слави Трифонов обяви своя
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: БСП с първи коментар за проекто-кабинета на ИТН

БСП с първи коментар, откакто Слави Трифонов разгласи своя проекто-кабинет.

След третото място на предварителните парламентарни избори ръководителят на партията Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия е подготвена да даде своята поддръжка на Има Такъв Народ, само че този път тя няма да е безусловна. Нинова беше безапелационна, че би трябвало да има покана за диалог и разискване на политики.

От своя страна водачът на " ИТН " уточни, че партията сама ще поеме политическа отговорност и няма да прави обединения с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ, а защото няма да успее да събере болшинство в Народното събрание с гласовете на " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ", ще предложи собствен план за държавно управление с министър председател Николай Василев.

Предложението на Трифонов към този момент беше коментирано от ГЕРБ и " Изправи се! Мутри вън! ".

Според ГЕРБ с това предложение водачът на Има Такъв Народ в действителност не желае да се основава държавно управление, а това била една от игрите на Радев, посредством които служебният кабинет да остане на власт.

В програмата на плана за кабинет на Слави Трифонов има основни пропуски, които се отнасят до джоба на българина. За поддръжка на този план ще е нужен сериозен парламентарен спор по отношение на програмата му. Без повишение на приходите, преизчисляване на пенсиите, инспектиране на сметките за ток и парно, поддръжка за младите фамилии и дребния бизнес, няма по какъв начин да подкрепим което и да е последващо ръководство. Ние явно нямаме и не желаеме да имаме място в този лист с позиции, разяснява Мая Манолова.

Досега единствено Движение за права и свободи и " Демократична България " не са създали коментар за проекто-кабинета на Има Такъв Народ.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР