БСП с обвинение към АБВ, че е откраднала марката Коалиция

...
БСП с обвинение към АБВ, че е откраднала марката Коалиция
Коментари Харесай

БСП с обвинение към АБВ, че е откраднала марката Коалиция за България

Българска социалистическа партия с обвиняване към АБВ, че е откраднала марката " Коалиция за България " , осведоми mediapool.bg. " АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на непозната комерсиална марка, благосъстоятелност на Българската социалистическа партия (БСП), оповестиха от пресцентъра на социалистите. Поводът е регистрацията в ЦИК на групировката, основана от Георги Първанов, като " Коалиция за България " за идните евроизбори.
Българска социалистическа партия е внесла в ЦИК доказтелства за собствеността на марката " Коалиция за България ". А от комисията показаха, казусът с наименованието на групировката ще бъде разискван в допълнение на идно съвещание.
" Името на обединението е познато, одобрено и в цялото общество се свързва 20 година само и единствено с Българска социалистическа партия. А комерсиалната марка " Коалиция за България " е благосъстоятелност и принадлежи на Българската социалистическа партия. Съгласно закона това включва правото на притежателя ѝ да я употребява, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово единодушие да я употребяват ", показват от Българска социалистическа партия.
Според партията на Корнелия Нинова желанието на АБВ да записват коалиция със същото название има за цел само да вкара в подвеждане и да докара до комплициране гласоподавателите, които ще гласоподават в идните избори за Европейски парламент. Това е нарушаване на главните правила за обективен избирателен развой, според Изборния кодекс и затова не би трябвало имитираща коалиция да бъде записана в ЦИК, показват мнението си от партията.
От Българска социалистическа партия припомниха, че " Коалиция за България " е основана през 1999 година от Българска социалистическа партия и други по-малки идейно близки партии. " Коалиция за България " е формирана от общо 7 партии - Политическа партия АБВ, Политическа партия " Обединен блок на труда Български лейбъристи ", Политическа партия " Българска партия Либерали ", Политическа партия " Възраждане на Отечеството ", Политическа партия " Българска левица ", Политическа партия " Движение за обществен хуманизъм " и Политическа партия " Социалдемократи ". До този състав на обединението се стигна, откакто при започване на март Българска социалистическа партия отхвърли взаимно явяване с АБВ на евроизборите.
Днес „ Коалиция за България “ внесе в ЦИК документите за регистрация за европейските избори. Пред медиите Петков разяснява претенциите на Българска социалистическа партия към наименованието и изказванието, че АБВ носи административнонаказателна отговорност за потреблението на названието.
„ Ако на Българска социалистическа партия доста им липсва марката „ Коалиция за България “, сме подготвени да обсъдим тяхното приемане във групировката. Не знам по какъв начин може да откраднеш нещо, което не принадлежи. Ние сме внесли в ЦИК документи. Готови сме да обсъдим тяхна молба още през днешния ден. Само двама от сътрудниците към момента имат запаси да ги приемем. На тях все някой нещо им краде. Тази политическа отпадналост, която избива от време на време в цинизъм, издава една мизерия, която е обидна. В това число - за всички хора, които имат отношение към левицата “, разяснява Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР