БСП реши да даде възможност за качествен, професионален служебен кабинет,

...
БСП реши да даде възможност за качествен, професионален служебен кабинет,
Коментари Харесай

БСП дава възможност за професионален служебен кабинет на Румен Радев

БСП реши да даде опция за първокласен, професионален длъжностен кабинет, формиран от президента Румен Радев. Това съобщи на конференция след Националния съвет водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя разгласи и решението - партията ще вземе мандата за сформиране на държавно управление на 5 май и ще го върне незабавно.

" Президентът даде поръчка, че има подготвен подобен кабинет. На 5 май Българска социалистическа партия получава мандата и го връща, отговорността би трябвало да се поеме от новите политически сили, които пропиляха очакванията на хората ", безапелационна е Нинова.

Не са водени диалози с президента за присъединяване на хора от Българска социалистическа партия в длъжностен кабинет. Със 106 гласа " за " е взето е решение, в случай че и когато Румен Радев реши да предложения някой за длъжностен кабинет от левицата, това да става по устава на партията, посредством решение на Народно събрание, заяви водачът на Българска социалистическа партия.
 Българска социалистическа партия връща мандата за сформиране на държавно управление
Българска социалистическа партия връща мандата за сформиране на държавно управление

Предложението е утвърдено със 108 гласа " за " и 5 " въздържал се "

Преди крайното решение Корнелия Нинова в детайли изясни какви са били дебатите по време на днешния 4-часов Национален съвет на партията.

" 4 години се борим за смяната на модела Бойко Борисов и ГЕРБ, на последните избори по-голяма част от българите видяха в Слави Трифонов и " ИТН " опция за смяна. Изразихме поддръжка, подадохме ръка на няколко пъти, която беше отхвърлена. Има авансово декларирана позиция от трите партии, които са новите политически субекти, че няма да поддържат позиция на Българска социалистическа партия. Трите партии демонстрираха политическа незрялост, всеки е против всеки. Не можаха да избягат от егото си и да се обединят за тези неща, които ни събират, не които ни разделя.

В тази обстановка в желанието си за смяна, мярка по размер, с хора, които могат да създадат тази смяна, държавно управление на Българска социалистическа партия, въпреки и краткотрайно е невероятно ", изясни в детайли аргументацията на партията Нинова.

По думите й, в продължение на часове са разисквани всички разновидности в четири точки.

Първо да се изведе България от рецесията, като се направи чисто партийно държавно управление на Българска социалистическа партия с ясното схващане, че няма да срещне поддръжка, само че демонстрира подготвеност за проверка на модела Борисов - това е било отхвърлено. Второ - прави се експертно надпартийно държавно управление с ясна стратегия и стартират съвещания с новите три политически субекти, макар позицията им, че няма да поддържат. " Това можеше да е финален опит да се стабилизира страната, отхвърлено, тъй като крие опасности, които дълго са обсъждани ", разясни Нинова.
 Елена Йончева зове Българска социалистическа партия да не приема третия мандат... в случай че го получи
Елена Йончева зове Българска социалистическа партия да не приема третия мандат... в случай че го получи

Служебен кабинет щял да осветли корупцията

По думите й, експертно държавно управление може да е подкрепено от ГЕРБ и прикрито от Движение за права и свободи и дава отговор на старите планове на Движение за права и свободи за програмен кабинет, само че за Българска социалистическа партия това е недопустимо.

Третият вид, разискван на Народно събрание, е да се вземе мандата, да се стартират съвещания, да се дадат благоприятни условия на Народното събрание да се вземат значими решения. Но този парламент наподобява некадърен на това, приема нетрайно и некачествено законодателство, което си е проличало по приемането на Изборния кодекс.

Също по този начин целите на Българска социалистическа партия са изцяло отхвърлени - проверка на ръководството на Бойко Борисов, обществени ограничения, Плана за възобновяване и резистентност, смяна в правосъдната система и нов Изборен кодекс. " Ако бяхме взели мандат, то това наподобява нестабилно и непочтено към българските жители ", изясни Нинова.

Можехме да вземем мандата и да печелим време, с цел да си създадем пиар, с цел да покажем че можем и имаме хора, само че всички българи би трябвало да са наясно и губенето на време реализира единствено една цел - продължава ръководството на държавното управление на Бойко Борисов, добави тя.

Всеки изгубен ден в опити за държавно управление значи, че той остава на власт. И другата опция - да се върне незабавно мандата, късмет за президента Румен Радев да одобри ръководството на страната. " При тези разновидности - Българска социалистическа партия реши да даде опция на президента да направи длъжностен кабинет ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.
 Три разновидността пред Българска социалистическа партия вижда Александър Симов
Три разновидността пред Българска социалистическа партия вижда Александър Симов

Разграждането на едно властническо ръководство не е въпрос за красива стилистика - трябват не думи, а дела
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР