БСП реагира остро изказването на военния министър Тодор Тагарев от

...
БСП реагира остро изказването на военния министър Тодор Тагарев от
Коментари Харесай

БСП пита Тагарев защо НАТО ще влиза в Черно море при отслабена Русия

Българска социалистическа партия реагира остро изявлението на военния министър Тодор Тагарев от сутринта, само че и изложи въпросите, които счита да му зададе на . Такове съвещание следва, само че към момента не е свикано.

Кристиан Вигенин на брифинг в партийната централа акцентира, че партията се отнася с почитание към българската войска, само че изиска и Тагарев да не се разпознава с нея. Ние не сме против българската войска, а против неговите дейности и позиции, акцентира социалистът.

Вигенин съобщи, че самият Тодор Тагарев е декларирал, че желае чуването му в комисия да бъде намерено, по тази причина и на брифинга в централата на " Позитано " показаха въпросите, които считат да му зададат.

Първият - Как увеличеното наличие на сухопътни войски у нас ще ускори сигурността ни , недоумява Вигенин. Става въпрос за поръчката за увеличение на контингента на войски на НАТО у нас. Вигенин съответно засяга Ямболска област и попита по какъв начин тези проекти ще бъдат съгласувани в локалните общности. Също по този начин, изиска разбор и план по какъв начин това ще усили сигурността на страната, макар че решенията за тези бази са остарели.

Вторият въпрос на Българска социалистическа партия към Тагарев желае отговор по какъв начин се правят оценка съветските сили в Черно море . " Няма отговор какви са нашите спосоности в Черно море. Какви са аргументите НАТО да има разширено наличие в Черно море, в случай, че самият Тагарев споделя, че силите на Русия са отслабнали? "

Третият въпрос е ще даваме ли С-300 на Украйна , като от Българска социалистическа партия имали информация, че се възнамерява това да стане на две стъпки - първо боеприпасите, а по-късно и самите установки, които пазят АЕЦ " Козлодуй " и столицата София.

Четвъртият въпрос е обвързван с недокомплекта в армията и по тази причина, че напоследък са се нараснали рапортите за овакантяване .

И последният, пети, въпрос е обвързван с желанията на военното ведомство за резиденция " Лозенец " . Смята ли МО или изпълнителна организация " Военни клубове " да трансферира ръководството й към Министерски съвет, след което да последва приватизация и на нейно място да бъде построен жилищен комплекс. " Резиденция " Лозенец " не може да става жертва на краткотрайни държавно управление и на алчността на олигарсите ", съобщи Кристиян Вигенин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР