БСП провежда срещи с партии и граждански организации за предстоящите

...
БСП провежда срещи с партии и граждански организации за предстоящите
Коментари Харесай

Депутат от БСП за Слави: Странно е да откажеш покана, която не си получил

Българска социалистическа партия организира срещи с партии и цивилен организации за идните избори и гарантиране на прозрачността на вота. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани всички да обединят напъните си, с цел да се подсигурява спокойствието в деня на изборите.

"На самата среща участваха 10 партии и 5 Неправителствени организации, на следващия ден следва втора такава. Интересът към тези срещи е засилен, очевидно ще се наложи да създадем и трета ", разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия по съдружна политика Атанас Зафиров в "Денят ON AIR ".

Срещите провокираха и конфликт сред Българска социалистическа партия и "Има подобен народ " на Слави Трифонов.

"Госпожа Нинова щяла да ме предложения да обсъждаме честността на идните избори. Мила ми, госпожо Нинова, Бойко Борисов ръководи от 2009 година Вие имахте разполагаем 11 години да извършите доста за честността на изборите, защото бяхте вътре в Народното събрание. Но вие не направихте нищо, тъй като сте част от статуквото ", написа Трифонов във Фейсбук.

"Странно е да откажеш покана, която не си получил. Беше дадена поръчка за такива срещи и последва тази реакция. Едва ли е обикновено българските политически субекти да си приказват през обществените мрежи. След като няма предпочитание за такава покана, няма да бъде изпратена ", безапелационен бе Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

И увери, че тези срещи не допускат предстоящ управнически формат, а тематиката е бистрота и почтеност на изборите.

"Покана за среща ще бъде отправена към всички партии, които заявяват желание за промяна на модела ", уточни той.

Левицата е внесла 2 оферти за промени в Изборния кодекс - изчистване на описите от "мъртви души " посредством дейна регистрация и видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите.

По думите на Зафиров в българското общество има изострен недостиг на доверие в изборния развой и значително това се дължи на ниската изборна интензивност.

"Единственият метод този голям проблем да бъде преодолян, е всеобщото гласоподаване. То взема решение всички проблеми - и с "мъртвите души ", и с делегитимацията на българските институции, и казуса с апатията ", съобщи той.

И за край отсече - Българска социалистическа партия в никакъв случай не е била по-единна и консолидирана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР